طراحی سایت شرکتی برای چه نوع کسب‌وکاری مناسب است؟

کسب‌وکارهای مختلف با اهداف متفاوتی اقدام به راه‌اندازی سایت می‌کنند، گسترش فعالیت در بستر اینترنت به خودی خود دلیل کافی برای داشتن سایت است اما اینکه بدانید رسیدن به کدام هدف در کسب‌وکارتان برای شما در اولویت است و چه نوع سایتی شما را در رسیدن به آن کمک می‌کند، اهمیت دوچندان دارد.

سایت‌های شرکتی که از مهم‌ترین انواع سایت‌ها هستند، معمولا با هدف معرفی مجموعه‌ها، محصولات و خدمات آن‌ها طراحی می‌شوند و با امکانات و ویژگی‌هایی که دارند، می‌توانند به رشد و توسعه کسب‌وکارها کمک کنند. در صورتی‌که یکی از هدف‌های زیر را دنبال می‌کنید، سایت شرکتی مناسب کسب‌وکار شماست:

  • معرفی محصولات

اگر هدف شما صرفا معرفی محصولات و ویژگی‌های آن‌ها به مخاطبان‌تان است اما هیچ فروشی به‌صورت آنلاین نخواهید داشت، سایت شرکتی مناسب شماست و می‌توانید در آن، تصاویر و توضیحاتی از محصولات‌تان را به مخاطبان ارائه دهید.

  • معرفی مجموعه و خدمات

وقتی محصولی برای فروش یا معرفی ندارید اما برعکس می‌خواهید شرکت و یا خدماتی که در آن به مخاطبان ارائه می‌دهید را معرفی کنید، سایت شرکتی بهترین گزینه است. در معرفی مجموعه‌های آموزشی و یا شرکت‌های ارائه‌دهنده خدماتی مانند تعمیر محصولات که در آن‌ها نیاز است مخاطبان با شما تماس بگیرند، سایت شرکتی می‌تواند کمک‌کننده باشد.

  • تولید و پخش عمده محصولات

اگر در زمینه تولید و پخش عمده محصولات فعالیت می‌کنید هم سایت شرکتی مناسب شماست.

قیمت طراحی سایت شرکتی و عوامل موثر بر آن

طراحی سایت شرکتی که در حکم یک کسب‌وکار آنلاین است، یک راه ارتباطی عالی بین شما و شرکت‌تان با مخاطبان، شرکت‌های داخلی و خارجی است. طراحی سایت شرکتی هم مانند سایت‌های دیگر یک کار کیفی است و عوامل و فاکتورهای مختلفی از اول این پروسه تا آخر، روی قیمت آن تاثیر می‌گذارند. قیمت نهایی پروژه و بودجه‌ای که باید برای آن در نظر بگیرید، براساس انتخاب‌های شما تعیین خواهد شد. در ادامه به این عوامل مهم و تاثیر هر کدام روی تعرفه نهایی طراحی سایت شرکتی اشاره کرده‌ایم:

عوامل تاثیرگذار در قیمت طراحی سایت شرکتی

نوع سیستم تولید محتوا (cms)

انتخاب نوع cms یا پلتفرم برای طراحی، مهم‌ترین فاکتور تاثیرگذار روی قیمت طراحی سایت شرکتی است و بقیه عوامل در اولویت بعدی قرار می‌گیرند و به‌نوعی وابسته به انتخاب نوع cms هستند. سیستم‌ مدیریت محتوا یا زیرساخت طراحی سایت، سیستمی است که به کمک آن می‌توانید انواع محتوای داخل سایت‌تان را مدیریت کنید. cms، به‌طور کلی به دو دسته cmsهای رایج یا open source و cms اختصاصی تقسیم می‌شوند که در ادامه به توضیح هرکدام پرداخته‌ایم:

cms رایج و متن‌باز (open source)

وردپرس، جوملا و دروپال از این نوع سیستم مدیریت محتوا هستند. از ویژگی‌های cms رایج می‌توان به متن‌باز یا کدباز بودن آن اشاره کرد. در این نوع cms، نیازی به کدنویسی نیست و کدها از قبل نوشته شده‌اند. در شرایطی که بخواهید ویژگی خاصی به سایت اضافه کنید یا آن را توسعه دهید، هم امکان کدنویسی به‌طور محدود برای شما فراهم شده است و همچنین می‌توانید افزونه‌ها و پلاگین‌هایی که به‌طور مداوم ارائه می‌شوند را به این منظور نصب و اجرا کنید.

پرکاربردترین نوع cms رایج، وردپرس است که از دو قالب آماده سفارشی‌سازی‌شده و اختصاصی تشکیل شده است. در هر دو مورد، زیرساخت سایت، وردپرس است اما نوع قالب براساس درخواست و نیازهای مخاطب می‌تواند متفاوت باشد. در قالب آماده، تغییرات مختصری براساس رنگ سازمانی مجموعه‌ها، لوگو و محتوای موجود در سایت به دلخواه کارفرما اعمال می‌شود اما در قالب‌های اختصاصی، قالب سایت به‌طور کامل براساس نیازهای مشتری، کدنویسی و طراحی اختصاصی می‌شود و به شما این امکان را می‌دهد تا علاوه‌بر داشتن سایت باکیفیت و خاص، براساس اهداف تجاری و استراتژی بازاریابی‌‌تان، فروش‌تان را افزایش داده و نیاز‌های‌تان را پوشش دهید.

امروزه در سایت‌های وردپرسی، چون سیستم، از قبل آماده است و امکان سفارشی‌سازی روی آن وجود دارد، قیمت نهایی کمتر است و زمان کوتاه‌تری هم برای طراحی موردنیاز است بنابراین بسیار مورداستقبال کاربران قرار گرفته است. در کنار این موارد، نصب و اجرای راحت آن، تنوع بالای افزونه‌ها و بسیاری از مزیت‌های دیگر باعث شده که تعداد سایت‌های وردپرسی روزبه‌روز بیشتر شود.

cmsهای رایج مانند وردپرس از آن جهت که به‌دلیل داشتن افزونه‌های متنوع، قابلیت رفع نیازهای سایت‌های غیرفروشگاهی مانند سایت شرکتی را دارند و از نظر هزینه هم مقرون به‌صرفه‌تر هستند، برای طراحی سایت شرکتی گزینه بسیار مناسبی محسوب می‌شوند.

cms اختصاصی

در مواقعی که سیستم‌های تولید محتوای رایج و امکانات آن‌ها پاسخ‌گوی نیازها و خواسته‌های مشتریان نباشد و یا سطح فعالیت کسب‌وکار آن‌ها بسیار گسترده باشد به‌نوعی که با تعداد بسیار بالایی از مشتریان سروکار داشته باشند، از cmsهای اختصاصی که برنامه‌نویسان متخصص کدنویسی آن‌ها را انجام می‌دهند برای طراحی سایت استفاده می‌شود. زبان‌های مختلفی به این منظور استفاده می‌شود که یکی از مهم‌ترین آن‌ها PHP است.

سایت‌هایی که با برنامه‌نویسی طراحی می‌شوند به‌دلیل اختصاصی و منحصربه‌فرد بودن کدها و قالب آن‌ها، زمان‌بر هستند و چون نیاز به دانش و تخصص کدنویسی دارند، مستلزم صرف هزینه بیشتری هم هستند.

وردپرس؛ محبوب‌ترین سیستم مدیریت محتوا

وردپرس، یکی از کامل‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوای متن‌باز است که با ویژگی‌ها و افزونه‌های متنوعی که دارد به شما این امکان را می‌دهد تا یک سایت عالی با رابط کاربری جذاب طراحی کنید. با افزایش استفاده کاربران از وردپرس، گروه‌های توسعه و کدنویسی هم هر روز، امکانات جدیدی را به آن اضافه می‌کنند که باعث شده وردپرس به یک پلتفرم مناسب برای طراحی انواع سایت خبری، شخصی، شرکتی و حتی فروشگاهی تبدیل شود.

از دلایل محبوبیت وردپرس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پنل مدیریت آسان
  • سئو فرندلی بودن
  • تنوع زیاد قالب‌ها و افزونه‌ها
  • قابلیت به‌روزرسانی منظم
  • هزینه مناسب طراحی سایت با آن
  • طراحی در زمان کمتر
  • پشتیبانی گسترده

امکانات و ویژگی‌های سایت

بعد از انتخاب نوع پلتفرم برای سایت‌تان که مهم‌ترین عامل در تعیین قیمت طراحی سایت شرکتی است، نوبت به عوامل دیگر تاثیرگذار در آن می‌رسد. یکی از عوامل مهم، امکانات و ویژگی‌های سایت است. در واقع اگر سایتی از تعداد صفحات و امکانات بیشتری برخوردار باشد، هزینه طراحی نیز افزایش می‌یابد. بسته به میزان نیاز به این ویژگی‌ها و Featureهای مختلف، ممکن است از قالب‌های آماده سفارشی‌سازی‌شده و یا اختصاصی استفاده شود و حتی در بعضی مواقع برای اضافه‌کردن قابلیت جدیدی که به‌صورت پیش‌فرض در سیستم مدیریت محتوا وجود ندارد، مجبور به استفاده از برنامه‌نویسی شوند که در این صورت قیمت طراحی بالا می‌رود. قابلیت‌هایی مانند:

  • قرار دادن بخش نظرسنجی
  • راه‌اندازی خبرنامه ایمیلی و پیامکی
  • ایجاد صفحه پرسش و پاسخ متداول
  • افزودن ویژگی چندزبانه بودن سایت
  • امکان نمایش چارت سازمانی شرکت
  • امکان نمایش تایم لاین و تاریخچه شرکت
  • امکان درج فرم استخدام و ارسال رزومه
  • راه‌اندازی تالارهای گفتگو
  • افزودن، ویرایش دسته‌بندی و مدیریت نمونه‌کارها، پروژه‌ها و محصول بدون قابلیت فروش
  • پشتیبانی و چت آنلاین
  • پشتیبانی و چت با هدایت به شبکه‌های اجتماعی
  • نمایش مکان فیزیکی شرکت روی نقشه

قبل از شروع سفارش سایت برای کسب‌وکارتان، باید با دقت نیازهای سایت خود را مشخص کنید، سپس با یک شرکت حرفه‌ای در حوزه طراحی سایت مشورت کنید تا بتوانید بهترین تصمیم را در مورد طراحی سایت شرکتی بگیرید. اکثر این ویژگی‌ها قابل طراحی با قالب‌های وردپرس است، اما اگر ویژگی خاصی مدنظر شما باشد که با وردپرس قابل پیاده‌سازی نباشد، می‌توانید از cms اختصاصی استفاده کنید که قیمت بالاتری خواهد داشت.

مشاوران ما در بخش پشتیبانی شرکت یوتا با کمال افتخار در خدمت شما عزیزان هستند تا با نیازسنجی و بررسی دقیق کسب‌وکارتان، مناسب‌ترین گزینه را به شما پیشنهاد دهند.

گرافیک اختصاصی

عناصر گرافیکی شامل طراحی لوگو، بنرها، تصاویر، آیکون‌ها و اجزای دیگر سایت هستند که در قیمت طراحی سایت شرکتی تاثیر می‌گذارد. در طراحی این عناصر باید به جزئیات توجه کرد تا سایت شرکتی، ظاهری زیبا و حرفه‌ای داشته باشد. صفحه اصلی سایت و جذابیت آن، نقش بسیار مهمی در جذب مخاطبان شما دارد بنابراین صرف هزینه برای داشتن یک landing page جذاب را در اولویت قرار دهید.

استفاده از یک تیم طراحی گرافیک باتجربه و حرفه‌ای، می‌تواند به بالا بردن کیفیت کار و جذابیت بصری سایت شما کمک کند، در عین حال قیمت طراحی سایت شرکتی شما را هم افزایش دهد. بالعکس به‌کار بردن طرح‌های ساده و مینیمال برای طراحی سایت‌ نسبت به طرح‌های منحصربه‌فرد، با اینکه ارزان‌تر بوده و زمان‌بر هم نیست اما جذابیت ظاهری کمتری دارد.

قالب‌های آماده سفارشی‌سازی شده، قالب‌های آماده وردپرسی هستند که با قیمت به‌صرفه، امکان اعمال تغییرات براساس سلیقه شما در آن‌ها وجود دارد. این تغییرات می‌تواند شامل هماهنگ‌سازی قالب با رنگ سازمانی شما، محتوای سایت‌تان و لوگوی تجاری شما باشد. اما اگر شما نیاز به اضافه کردن ویژگی‌هایی داشته باشید که در قالب‌های وردپرسی وجود ندارد می‌توانید با صرف هزینه بیشتر از قالب‌های اختصاصی وردپرس و یا قالب cmsهای اختصاصی استفاده کنید.

وب اپلیکیشن پیش‌رونده (PWA)

PWA یک نرم‌افزار تحت وب است که می‌تواند یک سایت را در قالب یک اپلیکیشن در دستگاه‌های مختلف مانند موبایل و ساعت هوشمند یا کامپیوتر به نمایش بگذارد. شما بعد از ورود می‌توانید آیکون آن را به گوشی خودتان اضافه کنید و از آن به بعد تنها از طریق آیکون و بدون نیاز به مرورگر از آن استفاده کنید. سفارش PWA یکی از عوامل افزایش‌دهنده هزینه در جریان طراحی سایت شرکتی است اما اگر شما هم از مزیت‌های این قابلیت آگاه باشید حتما آن را جزو اولویت‌های‌تان قرار خواهید داد. با هم برخی از ویژگی‌های مهم PWA را مرور می‌کنیم:

  • واکنش‌گرایی و سازگاری بالا با دستگاه‌های مختلف مثل کامپیوتر، موبایل و ساعت هوشمند
  • امنیت بالا
  • در دسترس بودن
  • قابلیت اشتراک‌گذاری
  • قابلیت به‌روزرسانی خودکار
  • هزینه پیاده‌سازی پایین
  • اجرای ساده و آسان
  • پشتیبانی از Push notification (ارسال اعلان‌ به کاربران)
  • قابلیت استفاده با سرعت پایین اینترنت و یا حتی بدون نیاز به اینترنت به کمک Service Worker

AMP صفحات موبایلی شتاب‌یافته

مزایای پشتیبانی سایت از AMP

AMP پروژه‌ای است که توسط گوگل و توییتر ارائه شد تا به کمک آن صفحات وب‌سایت در گوشی موبایل سریع‌تر لود شوند. سرعت لود بالا، یکی از عوامل تاثیرگذار در سئوی سایت است و این پلتفرم با این قابلیت، ابزاری برای بهینه‌سازی سایت به‌حساب می‌آید. با افزودن این ویژگی به سایت، هزینه طراحی آن هم افزایش می‌یابد. استفاده از AMP می‌تواند مزایای زیر را برای سایت‌تان به ارمغان بیاورد:

  • افزایش سرعت لود صفحات سایت
  • افزایش نرخ کلیک (CRT)
  • بهبود سئو و رتبه سایت در نتایج گوگل
  • بهبود تجربه کاربری

هزینه هاست و دامنه

یکی از عواملی که در قیمت طراحی سایت شرکتی تاثیر می‌گذارد، هزینه هاست و دامنه است.

هاست درواقع فضای خریداری‌شده برای سایت است. هاست‌هایی که سرعت بالا، حجم زیاد و امنیت بالایی دارند نسبت به هاست‌های دیگر پرهزینه‌تر هستند.

دامنه سایت مورد دیگری است که باعث تفاوت قیمت سایت‌ها می‌شود. از دامنه‌های مختلف می‌توان به ir، com، org، net و co اشاره کرد. نوع دامنه را می‌توانید براساس محدوده فعالیت‌تان انتخاب کنید. دامنه ir برای کسانی که می‌خواهند نتایج بهتری در جستجوی محلی بگیرند، گزینه بسیار مناسب‌تر و کم‌هزینه‌تری نسبت به دامنه‌های دیگر است.

پشتیبانی سایت

هر سایتی بعد از تحویل ممکن است با مشکلات مختلفی مواجه شود و نیاز به پشتیبانی فنی و رفع مشکل داشته باشد. شرکت‌های طراح و برنامه‌نویس، معمولا این پشتیبانی را به عهده می‌گیرند و هزینه‌ای را هم در قبال آن دریافت می‌کنند.

امنیت سایت

امنیت سایت یکی از مهم‌ترین نکاتی است که در طراحی سایت شرکتی باید به آن توجه کرد. متاسفانه برخی از افراد با نپرداختن این هزینه، قید امنیت سایت‌شان را می‌زنند و بعدها متحمل پرداخت هزینه‌های چندبرابری برای رفع مشکلات و خسارت‌های وارد شده به سایت می‌شوند. تامین امنیت یک سایت، تضمین‌کننده ثبات، اعتبار و تداوم فعالیت یک سایت است، بنابراین پرداخت هزینه منصفانه در مراحل طراحی سایت به نفع شما خواهد بود.

بهینه یا SEO Friendly بودن سایت

بهینه بودن سایت وقتی اتفاق می‌افتد که زیرساخت سایت شما برای بهبود سئو آماده و مهیا باشد. برای این کار تکنیک‌هایی وجود دارد که می‌توان با استفاده از آن‌ها رتبه سایت را در نتایج جست‌وجو در گوگل، افزایش داد. تکنیک‌هایی مانند؛ بهینه‌کردن عناصر سایت مثل ساختار لینک‌ها، استفاده از کلمات‌کلیدی، استفاده از محتوای مناسب، بالا بردن سرعت بارگذاری سایت، ارتقا لینک‌های ورودی به سایت و برقراری ارتباط با سایت‌های دیگر.

تولید محتوا

به مطالعه، تحقیق، نگارش، ویرایش و ارائه محتوای موردنیاز سایت، محتوانویسی می‌گویند. محتوا می‌تواند متنی، تصویری، ویدئویی و حتی صوتی باشد. محتوای باکیفیت و جذاب می‌تواند نقش پررنگی در جذب مخاطب و جلب اعتماد و رضایت او داشته باشد.

همان‌طور که می‌دانید هدف از طراحی سایت شرکتی، معرفی جامع و تاثیرگذار یک مجموعه، اعضای آن، فعالیت‌ها، امکانات و محصولات و خدمات آن است. این معرفی باید به کمک تصاویر و ویدئوهای باکیفیت باشد تا مخاطب بتواند در یک نگاه و تنها با مراجعه به سایت به‌طور کامل با آن شرکت آشنا شود و به آن اعتماد کند.

بنابراین صرف هزینه و انرژی برای تولید محتوای باکیفیت در سایت شرکتی بسیار مهم است. از آنجایی که تولید محتوای خوب و مطابق با استانداردهای SEO، یک فرآیند پیچیده و زمان‌بر است باید از نویسندگان و متخصصان حرفه‌ای در این زمینه استفاده شود. برخی از عواملی که در تعیین قیمت تولید محتوا تاثیرگذار هستند عبارتند از؛

  • نوع محتوا
  • کیفیت محتوا
  • حجم محتوا
  • زمان تحویل
  • خواسته‌های مشتری

سخن پایانی

قیمت طراحی سایت شرکتی، یکی از مهم‌ترین پارامترهایی است که بعد از تصمیم‌گیری برای طراحی سایت، مطرح می‌شود اما آیا فقط توجه به گران یا ارزان بودن سایت در تصمیم‌گیری کافی است؟ یا باید تناسب بین هزینه‌ای که می‌پردازید و کیفیت خدماتی که دریافت می‌کنید را هم مدنظر بگیرید؟ ما در این مقاله سعی کردیم تا پارامترهایی را که درمورد کیفیت سایت و تعیین قیمت آن، مورد بررسی قرار دهیم.

سوالات متداول

در این بخش به برخی از سوالات مهم پاسخ داده‌ایم.

قیمت طراحی سایت شرکتی به چه عواملی بستگی دارد؟

عوامل مختلفی مانند نوع cms، امکانات سایت، گرافیک اختصاصی آن، پشتیبانی، امنیت سایت و سایر عوامل در قیمت نهایی سایت شرکتی موثر است.

سایت شرکتی برای چه نوع کسب‌وکارهایی مناسب است؟

کسب‌وکارهایی که در زمینه معرفی محصولات، معرفی شرکت و خدمات و همچنین فروش عمده محصولات فعالیت می‌کنند، سایت شرکتی مناسب است.

در طراحی سایت شرکتی از چه نوع cms می‌توان استفاده کرد؟

برای طراحی می‌توان از سیستم‌های مدیریت محتوا مثل وردپرس یا برنامه‌نویسی اختصاصی با استفاده از Php و زبان‌های سطح بالای دیگر بهره برد.