برنامه نویسی اختصاصی به زبان ساده

منظور از طراحی وب‌سایت با برنامه نویسی اختصاصی آن است که سایتی توسط یک شرکت یا تیم برنامه‌نویسی برای یک مشتری طراحی شده باشد. این سایت ممکن است باتوجه به رویکرد و عملکردی که دارد توسط یکی از زبان‌های برنامه‌نویسی سطح بالا مانند PHP، پایتون و asp.net پیاده سازی شده و توسعه داده شود. تمام مستندات توسعه پروژه به مشتری تحویل داده می‌شود و ممکن است در کنار آن خدمات پشتیبانی نیز ارائه گردد.

برنامه نویسی اختصاصی به زبان ساده

نکات پیاده‌سازی پروژه‌های نرم‌افزاری با استفاده از برنامه‌ نویسی اختصاصی

برای شروع پیاده‌سازی یک پروژه نرم‌افزاری مطابق با نیاز و خواسته‌های مشتریان باید نکات و مراحل زیر را رعایت کنید؛

  1. ابتدا باید نیازهای مشتریان با استفاده از روش‌های نیازسنجی فنی شناخته شود و جمع‌بندی نهایی انجام گیرد.
  2. برخی از افراد تمایلی به استفاده از مدیریت سیستم محتوا ندارند و یا این سیستم‌ها ممکن است پاسخگوی نیاز‌های مشتریان نباشد؛ از این رو بایستی یک روش مناسب برای طراحی وب‌سایت در نظر گرفته شود.
  3. برنامه نویسی اختصاصی باید طبق اصول سئو پیاده‌سازی شود تا بعد از بهینه‌سازی آن، مشکلی پیش نیاید.
  4. برنامه نویسی اختصاصی باید باتوجه به کاربرد و نیازهای سایت، منعطف، ساده و دقیق باشد.
  5. استفاده از قالب‌ها و گرافیگ‌های اختصاصی در سایت باعث می‌شود تا ترافیک سایت افزایش پیدا کند.
  6. حتی اگر شما از سیستم‌های مدیریت محتوای آماده مثل جوملا و وردپرس استفاده کنید؛ برخی از ماژول‌ها قابل اجرا در آن‌ها نیستند. از این رو باید این ماژول‌ها با استفاده از برنامه نویسی اختصاصی سفارشی‌سازی شوند.
  7. در انتها باید تمامی موارد مربوط به امنیت و حفظ حریم شخصی کاربران در حین برنامه‌نویسی رعایت شود.

انواع زبان‌های برنامه نویسی اختصاصی

توسعه‌دهندگان وب برای طراحی سایت، از زبان‌های برنامه نویسی اختصاصی مانند؛ پایتون، asp.net و php استفاده می‌کنند که در این بخش از مقاله به دلیل فراگیر بودن php می‌خواهیم به توضیح آن بپردازیم.

به‌طور کلی سایت از دو بخش؛ سمت کاربر (front-end) و سمت سرور (back-end) تشکیل شده است، بخش سمت کاربر را می‌توان همان ظاهر سایت دانست که با زبان‌های HTML ،CSS ،JAVASCRIPT طراحی شده است. بخش سمت سرور وظیفه‌ی محاسبات، پردازش و انجام عملیات بر روی دیتابیس را برعهده دارد. به مثال زیر توجه کنید؛
در سایتی دکمه ثبت‌نام را در نظر بگیرید، محل قرارگیری و استایل دکمه توسط کد‌های front-end طراحی شده است اما آن‌که اطلاعات به درستی وارد شده و در پایگاه‌ داده ذخیره شوند، وظیفه بخش سمت سرور است.

انواع زبان‌های برنامه نویسی اختصاصی

یکی از زبان‌های سمت سرور، PHP بوده که یک زبان اسکریپتی و متن‌باز هست و ساختار آن شبیه به زبان C می‌باشد. زبان PHP، بر روی تمام سیستم عامل‌های ویندوز، لینوکس و مکینتاش قابل اجراست. از طرفی یادگیری آسان و سریع، رایگان بودن ابزارهای توسعه و کار و سرعت اجرای کدها باعث شده است تا بیش از 78 درصد از وب‌‌سایت‌ها از PHP بهره ببرند.

.سایت‌های معروفی همچون فیسبوک و ویکی‌پدیا از این زبان قدرتمند استفاده کرده‌اند

مزایای استفاده از برنامه نویسی اختصاصی

در ادامه به پاسخ سوال " چرا باید از برنامه نویسی اختصاصی استفاده کنیم؟ " می‌پردازیم.

مزایای استفاده از برنامه نویسی اختصاصی

انعطاف‌پذیری و عدم محدودیت

طراحی وب‌سایت با برنامه‌ نویسی اختصاصی به نسبت سیستم مدیریت محتوای آماده به خوبی انتظارات و نیازها را برآورده می‌کند و انعطاف‌پذیرتر است. این ویژگی‌ها در توسعه برنامه‌هایی که با گذر زمان نیاز به افزودن ویژگی جدید هستند و پیچیده‌اند، کمک شایانی به توسعه‌دهنگان پروژه می‌کند.

امنیت بالا

تفاوتی نمی‌کند شما دارای یک کسب‌وکار کوچک باشید یا بزرگ، چرا که همه کاربران، انتظار تجربه آنلاین کاملا ایمن را از سایت‌تان دارند. تیم فنی برنامه نویسی اختصاصی با استفاده از پلاگین و نرم‌افزارهای به‌روز امنیتی، حریم شخصی کاربران سایت را حفظ می‌کند. همچنین با اتخاذ برخی تصمیمات امنیتی مانند سطح‌بندی دسترسی کاربران و مدیر سایت به اطلاعات ذخیره شده در سایت و سایر موارد، از این اطلاعات در برابر حملات هکری محافظت می‌کند.

سرعت بیشتر

توسعه‌دهندگان در این روش از ایجاد کدهای غیر بهینه و جدول در پایگاه‌داده خودداری می‌کنند. در واقع به بهینه‌ترین شکل ممکن، پروژه را توسعه و سرعت لود سایت را افزایش می‌دهند. از این رو کاربران سایت می‌توانند در کمترین زمان ممکن به اطلاعات موردنیازشان دست پیدا کنند.
به دلیل تسلط برنامه‌نویسان به کدها و ارتباط بین آن‌ها، تیم فنی می‌تواند در اضافه کردن آیتم‌ها و ارتقای برنامه، انعطاف‌پذیری بالا داشته باشد.

مستندات توسعه سایت

یکی از ویژگی‌های توسعه یک وب‌سایت با برنامه نویسی اختصاصی، امکان دسترسی کامل به مستندات پروژه است. از این رو بعد از اتمام پروژه، پشتیبانان فنی سایت می‌توانند با استفاده از آن‌، پشتیبانی بهینه‌تری به کاربر ارائه دهند. در این روش تمام مستندات فنی سایت در اختیار تیم فنی خواهد بود و در صورت رخداد خطا و نیاز به اضافه کردن امکانات جدید به پروژه تیم فنی به‌راحتی می‌تواند آن‌ را ویرایش کند.

معایب استفاده از برنامه نویسی اختصاصی

یکی از معایب آن، هزینه طراحی بالا به دلیل توسعه اختصاصی وب‌سایت است. از طرفی از هزینه‌های بالای پشتیبانی و سئو نیز نباید غافل شد؛ چرا که هزینه‌های نیروی انسانی برای هر پروژه بالاست.

برنامه نویسی اختصاصی در یوتا

ما در یوتا بعد از درک و آنالیز نیازمندی‌های هر کسب‌وکاری، باتوجه به بودجه و نوع کسب‌وکارتان بین سیستم مدیریت محتوای آماده و برنامه نویسی اختصاصی، یکی از روش‌ها را برای طراحی سایت‌تان انتخاب می‌کنیم.
باتوجه به نوع کسب‌وکار، نیازمندی‌ها، ویژگی‌ها و پیچیدگی‌های آن، زمان پروژه محاسبه شده و تاریخ تحویل پروژه به شما اطلاع داده می‌شود.
درکنار برنامه نویسی اختصاصی، اگر نیاز به خدمات سئو، محتوا و پشتیبانی فنی داشته باشید، تیم یوتا تا رسیدن کسب‌وکارتان به سود مستمر همراه شماست.

کلام پایانی

شما به وسیله داشتن یک وب‌سایت با برنامه نویسی اختصاصی می‌توانید محصولات، خدمات و شرکت‌تان را در بستر اینترنت و وب معرفی کنید. همچنین می‌توانید اطلاعات مشتریان‌تان را از طریق سایت جمع‌آوری نمایید. از طرفی از طریق بهینه‌سازی سئو و گوگل ادز می‌توانید رونق بیشتری به کسب‌وکارتان بدهید و بدون آن‌که هزینه زیادی برای اجاره مغازه و سایرموارد متحمل شوید می‌توانید با سرمایه معقولی کسب‌وکارتان را در بستر اینترنت راه‌اندازی کنید.

برای دریافت مشاوره رایگان جهت طراحی سایت با برنامه نویسی اختصاصی کافی‌ست با ما در ارتباط باشید.