در مقاله همه چیز درمورد طراحی سایت در این مورد دقیق‌تر با شما صحبت کرده‌ایم اما در این مقاله قصد داریم درمورد طراحی سایت با وردپرس بیشتر بدانیم. این روش که امروزه از محبوبیت خاصی برخوردار است، با ویژگی‌های خاصی که دارد، بسیاری از کسب‌وکارهایی را که به فکر طراحی سایت هستند، به خود مشتاق کرده است.

تاریخچه طراحی سایت با وردپرس

آوریل ۲۰۰۴ بود که سرویس نام‌آشنای Ping-O-Matic تاسیس شد؛ همان سرویسی که با استفاده از آن امکان پینگ کردن وجود دارد تا موتورهای جستجویی مانند تکنوراتی را از به‌روز شدن وبلاگ، آگاه کرد.

در می ۲۰۰۴ رقیب سرسخت وردپرس یعنی مووبل تایپ قیمتش افزایش پیدا کرد و کاربران آن، وردپرس را جایگزین آن کردند و وردپرس محبوبیت پیدا کرد.

در اکتبر ۲۰۰۴ بود که مولنوگ که سازنده وردپرس بود، توسعه‌دهنده اصلی وردپرس را استخدام کرد تا کارها را ارتقاء دهد.

دسامبر ۲۰۰۴ مولنوگ در چند روز تعطیلات، bbPress را نوشت و عرضه کرد.

در فوریه ۲۰۰۵ نسخه ۱.۵ وردپرس آماده شد که با نام Strayhorn، نه‌صد هزار بار دانلود شد!

آوریل ۲۰۰۵ بود که متوجه شدند در سایت وردپرس تعداد زیادی مقاله مخفی وجود دارد و مولنوگ مجبور تمام مقاله‌های سایت را حذف کند.

در نوامبر ۲۰۰۵ بود که وردپرس در دسترس عموم قرار گرفت و در واقع استفاده برای عموم آزاد شد.

در سال ۲۰۰۷ بود که مونلوگ به‌عنوان یکی از ۵۰ نفر برتر در اینترنت شناخته شد و در رده شانزدهم قرار گرفت.

و اکنون وردپرس به‌عنوان پلتفرمی رایگان و اوپن سورس، یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین سیستم‌های مدیریت محتوای آماده (Content Management System) است و با استقبال روبه‌رو شده است.

مزایای طراحی سایت با وردپرس

3 2

۱- استفاده آسان و یادگیری سریع:

حتی اگر برنامه‌نویسی نخوانده باشید و کدنویسی بلد نباشید هم می‌توانید کار با وردپرس را خیلی سریع یاد بگیرید. طراحی سایت با وردپرس امروزه با همین یک ویژگی توانسته است در دل خیلی‌ها جا خوش کند. فکر کنید قرار است بدون اینکه کدنویسی کنید و خودتان را با زبان‌های پیچیده‌ای مثل html،cssو php درگیر کنید، می‌توانید سایت بسازید. خیالتان راحت!‌وردپرس خسته‌تان نمی‌کند. البته اگر بخواهید کمی متفاوت و خاص کار کنید بهتر است قدمی هم در دنیای برنامه‌نویسی بردارید.

۲- به‌روزرسانی مداوم بدون ایجاد محدودیت برای شما

وردپرس به‌صورت مداوم در حال آپدیت شدن است و جالب اینجاست که بدون اینکه در این مسئله شما را درگیر کند، به‌روزرسانی می‌شود تا طراحان و کاربران راحت‌تر باشند.

۳- مجهز بودن به تم‌ها و قالب‌های جذاب

طراحی سایت با وردپرس زمانی جذاب‌تر می‌شود که دست شما را در انتخاب قالب موردنظر و متناسب با کسب‌وکارتان، باز نگه می‌دارد. گزینه‌های انتخابی آنقدر زیاد است ککه می‌تواند پاسخگوی هر سلیقه و نیازی باشد.

۴- مجهز بودن به افزونه‌ها و پلاگین‌های رایگان و کاربردی

شما می‌توانید پلاگین‌های وردپرس را در سایت نصب کنید و از امکاناتی که برای شما در نظر گرفته شده است تا قابلیت سایتتان بالا برود، لذت ببرید. اینکه بسیاری از پلاگین‌ها رایگان هستند ماجرا را شیرین‌تر می‌کند.

۵- هزینه کم طراحی سایت با وردپرس در مقایسه با طراحی سایت اختصاصی

وقتی قرار نیست کدی نوشته شود پس جا دارد که هزینه‌های طراحی سایت کاهش پیدا کند و این برای بسیاری از کسب‌وکارها و علی‌الخصوص کسب‌وکارهای نوپا بسیار مقرون به صرفه است در صورتی‌که طراحی سایت اختصاصی هزینه بیشتری به دنبال دارد.

۶- امکان پیشبرد کارها بر اساس اصول سئو و بهینه‌سازی در طراحی سایت با وردپرس

با استفاده از افزونه‌های مربوط به سئو در وردپرس می‌توانید سئوی سایتتان را به‌صورت منظم و اصولی پیش ببرید و از افزایش رتبه سایتتان در گوگل لذت ببرید.

۷- تحویل سریع سایت طراحی‌شده با وردپرس

به دلیل همان موضوع عدم‌نیاز به کدنویسی صفر تا صد سایت در طراحی سایت با وردپرس، زمانی کم‌تری هم برای طراحی سایت نیاز هست و سایت شما حتی ممکن است در عرض دو روز در اختیارتان قرار بگیرد.

۸- سرعت بالای وردپرس

ساختار وردپرس به‌گونه‌ای است که سرعت کار در سایت طراحی شده با آن بسیار بالاست و علاوه‌بر آن، روش‌هایی هم برای بالا بردن سایت وجود دارد که می‌تواند سرعت را بالاتر هم ببرد.

۹- داشتن محیط کار ساده برای مدیریت محتواها

محیط کار وردپرس مانند چیزی در مایه‌های محیط ورد است و کار با آن بسیار ساده است و همین هم باعث محبوبیت آن شده است.

۱۰- قابلیت اشتراک‌گذاری ساده مطالب در شبکه‌های اجتماعی

با توجه به محیط ساده‌ای که وردپرس دارد، می‌توان تمام محتواها را خیلی ساده در آن به اشتراک گذاشت. این ویژگی موجب میشود هر کس با هر سطح از دانش کامپیوتری بتواند با وردپرس کار کند.

۱۱- open source بودن یا منبع باز بودن وردپرس

آنچه که کیفیت وردپرس را افزایش داده و طراحی سایت با وردپرس را برای افراد زیادی در سطح جهان محبوب کرده همین منبع باز بودن آن است به این معنا که کد منبع در اختیار تمام افراد قرار دارد و همه به‌راحتی می‌توانند آن را توسعه دهند یا در آن تغییراتی اعمال کنند. برنامه‌نویسان حرفه‌ای و شرکت‌های زیادی به همین دلیل بر روی وردپرس سرمایه‌گذاری می‌کنند.

۱۲- قابلیت طراحی سایت ریسپانسیو با وردپرس

وقتی سایت شما ریسپانسیو است فرقی ندارد که کاربر شما با چه دستگاهی وارد سایت شما شده است موبایل یا کامپیوتر یا لپ‌تاپ یا هر دستگاه دیگری. این ویژگی باعث جلب رضایت کاربران شما خواهد شد.

۱۳- مجهز بودن به ابزار مدیریت پروژه

شما در وردپرس می‌توانید پروژه‌ها و فایل‌های خود را مدیریت کنید. برنامه‌ریزی و زمان‌بندی خود را داشته باشید و پروژه‌های خود را به‌راحتی مدیریت کنید.

۱۴- امکان استفاده از شورت کدها در وردپرس

شما در طراحی سایت با وردپرس می‌توانید به‌جای استفاده از کدهای html طولانی از شورت کدها استفاده کنید و راحت‌تر کار کنید.

معایب طراحی سایت با وردپرس

4 2

طراحی سایت با وردپرس علی‌رغم مزایای بسیاری که دارد، دارای یک سری معایب هم هست که گاهی اوقات باعث می‌شود طراحان سایت و کسانی‌که می‌خواهند برای خودشان سایت داشته باشند، از خیر همه خوبی‌ها و مزایای آن بگذرند و بروند سراغ طراحی سایت اختصاصی و به اصطلاح؛ عطای وردپرس را به لقایش می‌بخشند.

هر چیزی در جهان هم خوبی‌هایی دارد و بدی‌هایی؛ از قدیم گفته‌اند هر گلی خاری دارد و وردپرس هم از این ماجرا مستثنا نیست و برخی معایب دارد که می‌تواند آن را از لیست انتخابی طراحان و مشتریان طراحی سایت حذف کنند. در این قسمت به چند مورد از معایب وردپرس اشاره می‌کنیم:

۱- آسیب‌پذیری وردپرس

ببینید مسئله اصلی درمورد امنیت سایت وردپرسی این است که سایت‌های طراحی‌شده با وردپرس امنیت مناسبی دارند اما با توجه به اینکه این سایت‌ها توسط جامعه بزرگی استفاده می‌شوند و به‌علاوه با توجه به وجود افزونه‌های بسیار در این سیستم مدیریت محتوا، ممکن است امنیت سایت کمی در خطر باشد و مسئله دردناک درمورد امنیت سایت وردئرسی هم همین است که تنها هسته سایت وردپرسی در خطر نیست بلکه همه افزونه‌ها و قالب‌ها در معرض خطر قرار دارند. اما خب اگر تمام اصول مربوط به امنیت هم درمورد هسته و هم درمورد افزونه‌ها و قالب‌ها رعایت شود می‌توان از امنیت سایت مطمئن بود.

۲- محدودیت امکانات در طراحی سایت با وردپرس و توسعه آن

در طراحی سایت با وردپرس شاید مجبور باشید به امکانات موجود تن بدهید و در بعضی موارد نباید انتظار زیادی از وردپرس داشته باشید و تمام خواسته‌هایتان را به کرسی بنشانید چون قالب‌های وردپرس آماده هستند و دست طراح سایت در تغییر بعضی موارد یا توسعه آن خیلی باز نیست و مجبور است به همان امکانات اکتفا کند.

۳- امکان کاهش سایت در طراحی سایت با وردپرس

قبول داریم که سرعت سایت در طراحی سایت با وردپرس بسیار مناسب است اما به‌دلیل افزونه‌ها و پلاگین‌های موجود در این نوع سایت، ممکن است در بعضی موارد سرعت سایت پایین بیاید.

۴- عدم وجود بستر مناسب برای توسعه اختصاصی سایت

با توجه به اینکه در طراحی سایت با وردپرس کدنویسی‌ها به‌صورت آماده انجام شده است و نیازی به کدنویسی توسط طراحان وجود ندارد، زحمت کار طراحی کم شده است اما از طرفی هم دست طراح برای توسعه امکانات موجود و اعمال نظر و سلیقه مشتری در توسعه و حتی طراحی سایت بسته است و این موضوع ممکن است باعث روی‌گردانی از این سبک برای طراحی سایت و روی آوردن به طراحی سایت به‌صورت اختصاصی توسط طراحان و مشتریان شود.

کدام کسب‌وکارها به فکر طراحی سایت با وردپرس باشند؟

 

حالا با توجه به هم ویژگی‌هایی که درمورد وردپرس گفته شد ببینیم کدام کسب‌‌وکارها کارشان با وردپرس راه می‌افتد و کدام‌ها باید از خیر وردپرس بگذرند و بروند سراغ طراحی سایت اختصاصی!

56 1

خودتان هم با مرور نکته‌های گفته‌شده می‌توانید در این مورد نظر بدهید و واضح است کسب‌وکارهای نوپا که هنوز در ابتدای راه هستند می‌توانند درمورد طراحی سایت کسب‌وکارشان روی وردپرس حساب کنند چون امکانات قالب‌های وردپرس برای طراحی سایت این نوع مجموعه‌ها مناسب است و با افزونه‌های متنوعی که برای وردپرس وجود دارد قطعا کارشان راه می‌افتد. این کسب‌وکارها بدون پرداخت هزینه زیاد می‌توانند برای خودشان سایت داشته باشند.

کدام کسب‌وکارها به طراحی سایت با وردپرس فکر نکنند؟

اما کسب‌وکارهایی که می‌خواهند یک سایت ویژه برای خودشان داشته باشند و نمی‌خواهند افراد دیگری سایتی مشابه با سایت آن‌ها داشته باشند باید به فکر طراحی سایت اختصاصی باشند و صفر تا صد سایت را به سلیقه خودشان پیش ببرند و بعد درمورد پشتیبانی و توسعه سایتشان دچار مشکل نشوند.

جمع‌بندی

در این مقاله درمورد ویژگی‌ها و مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس با شما صحبت کرده‌ایم و شما بعد از خواند این موارد می‌توانید تصمیم بگیرید که طراحی سایت با وردپرس برای کسب‌وکارتان مناسب است یا باید به فکر گزینه دیگری باشید.

در ضمن یادتان نرود که تیم یوتا سابقه درخشانی در زمینه طراحی سایت با وردپرس دارد و اگر تصمیمتان درمورد طراحی سایت برای کسب‌وکارتان این روش بود، با خیال راحت کار را به تیم ما بسپارید.