تاریخچه طراحی وب سایت
در سال 1991 تیم برنرزلی Tim Berners-Lee (بنیانگذار شبکه جهانی وب)، برای اولین بار وب سایتی را طراحی کرد که در آن از متنها و پست الکترونیک استفاده شده بود. در این نوع وب سایت بجز متن از هیچگونه گرافیک، تصویر یا رنگهای مختلف استفاده نشده بود. اکنون بعد از گذشت حدود 31 سال از طراحی اولین وب سایت، بیش از 2 میلیارد وب سایت در فضای وب وجود دارد. برخلاف وب سایتهای اولیه که بسیار ساده بودند، اکنون وب سایتهای مختلفی براساس نوع کاربرد و سبک طراحی بهوجود آمدهاند.
آشنایی با انواع وب سایت
با نگاهی کوتاه به دنیای وب، میتوانید انواع مختلف وب سایتها را ببینید. اما اینکه بدانیم کدام وب سایت مناسب برای ماست، نیاز داریم تا با انواع مختلف وب سایت و ویژگیهای هرکدام آشنا شویم. این کار ما را در انتخاب بهترین و مناسبترین وب سایت برای کسبوکارمان کمک خواهد کرد. تقسیمبندی وب سایتها در طراحی سایت، براساس معیارهای مختلفی صورت میگیرد که در زیر به بعضی از آنها اشاره میکنیم.
تقسیمبندی براساس محتوا
وب سایتها براساس محتوایی که در بر میگیرند به سه نوع تقسیم میشوند:
- وب سایتهای استاتیک static
- وب سایتهای داینامیک dynamic
- وب سایتهای نیمه داینامیک semi dynamic
- سایت استاتیک یا ایستا:
این نوع سایت، معمولا یکبار طراحی میشود و در طول سال یک یا دو بار توسط طراح حرفهای، تغییراتی در محتوای آن داده میشود. این نوع وب سایت بهعنوان نسل اول سایت بهشمار میآید و امروزه سایت جدیدی از این نوع دیگر طراحی نمیشود. به دلیل حجم کم کدنویسی، سرعت بارگذاری آن بالاتر است و راحتتر در نتایج موتورهای جستجو ظاهر میشود. رعایت اصول سئو در این نوع از طراحی وب سایت، راحتتر از دو نوع دیگر است و هزینه کمتری هم برای طراحی آن موردنیاز است.
سایت داینامیک یا پویا:
همه سایتهای جدید از نوع داینامیک هستند. در این نوع از طراحی وب سایت، بعد از طراحی توسط طراح، یک دسترسی به مدیریت داده میشود تا بتواند بدون هیچگونه محدودیتی تغییراتی را در محتوا و بارگذاری آن در سایت اعمال کند. به دلیل حجم بالای کدهای برنامهنویسی، سرعت بارگذاری این نوع وب سایت پایینتر است.
سایت نیمه داینامیک:
این نوع از سایتها تا حدودی شبیه سایتهای داینامیک هستند و به آنها سایتهای flash نیز گفته میشود. این سایتها دارای جذابیت گرافیکی بالا و کاربرپسند هستند اما امروزه، بهخاطر کاهش استفاده از فلش در مرورگرها، تمایل کاربران برای استفاده از این نوع طراحی سایت رو به کاهش است.
تقسیمبندی براساس قالب
طراحان سایت براساس سلیقه و نیاز مشتریان؛ سایتها را در دو قالب آماده و اختصاصی طراحی میکنند.
- قالب آماده
وب سایتهای قالب آمده (وردپرسی) با قالب و ساختار ازپیش تعریفشده هستند که اغلب برای سایتهای عمومی استفاده میشوند. شما میتوانید این قالبها را در عرض چند دقیقه روی هاست خود نصب کرده و محتوای موردنظر را در آن بارگذاری نمایید. از مهمترین مزایای طراحی سایت با استفاده از این نوع قالبها میتوان به صرفهجویی در زمان، هزینه و همچنین تنوع بالای آنها اشاره کرد. کاهش امنیت سایت و مشکل بودن تغییر در این قالبها از جمله مهمترین معایب آنها بهحساب میآیند.
- قالب اختصاصی
وب سایتهایی هستند که بهصورت اختصاصی برای شخص، شرکت یا برند خاص، طراحی و کدنویسی میشوند. این نوع قالبها براساس سلیقه و خواست مشتری طراحی میشوند و در پروسه برندسازی نقش مهمی میتوانند ایفا کنند. ایجاد تغییرات و ویرایش در این قالبها بهسهولت انجام میگیرد و از همه مهمتر اینکه طراحی وب سایت با قالب اختصاصی، امنیت بالایی دارد اما به لحاظ اختصاصی بودن، مستلزم صرف زمان و هزینه بالا برای طراحی هستند.
تقسیمبندی براساس کارکرد و قابلیتها
وب سایتها کارکردهای مختلفی دارند و براساس هدف و نیاز مشتری به دو نوع عمده تقسیم میشوند.
- وب سایت فروشگاهی
امروزه با افزایش رغبت کاربران برای خرید اینترنتی، بیشتر کسبوکارها برای افزایش جذب مشتریان خود از نقاط مختلف دنیا، به طراحی وب سایت فروشگاهی روی آوردهاند. این نوع از وب سایت، از قسمتهای مختلف از جمله صفحه معرفی محصولات، امکان نمایش جزئیات آنها و مقایسه قیمت آنها، سبد خرید، ثبت سفارش کالا، پرداخت هزینه آن از طریق درگاه بانکی مطمئن، امکان نظرسنجی از مشتریان در مورد محصولات، فرآیند سفارش و تحویل آنها و پشتیبانی تشکیل شده است.
شما می توانید با ایجاد سهولت در روند خرید و ایجاد اعتماد و اطمینان در مشتریان خود باعث افزایش میزان فروش و محبوبیت فروشگاه اینترنتی خود شوید.
- وب سایت غیرفروشگاهی (معرفی)
وب سایت معرفی، براساس ماهیت کسبوکار میتواند به انواع وب سایت شخصی، آموزشی، شرکتی، خبری و غیره تقسیم شود. در این نوع از طراحی سایت، شما میتوانید کسبوکار خود را معرفی کرده، ویژگیهای محصول خود را بیان کرده و هر گونه اطلاعات موردنظر را در معرض دید هزاران نفر قرار دهید. طراحی سایت حرفهای و جذاب میتواند باعث افزایش ارتباط شما با مخاطبانتان شود و اعتبار خاصی به کسبوکارتان ببخشد.
مراحل طراحی وب سایت
طراحی وب سایت شامل مراحل مختلفی است که بیتوجهی به هر یک از این مراحل میتواند باعث کاهش راندمان و عدم موفقیت شما در این مسیر شود. در زیر به برخی از این مراحل اشاره میکنیم.
انجام تحقیقات و جمعآوری اطلاعات موردنیاز:
برای شناخت بهتر و بیشتر شرکت موردنظر و کسبوکار آن و شناخت بازار هدف و تعیین هدف اصلی طراحی سایت، این مرحله ضروری است. برای انجام بهتر این مرحله پرسیدن چندین سوال ضروری است. شرکت یا مجموعه شما چه کاری انجام می دهد؟ مخاطبان اصلی شما چه کسانی هستند؟ وجه تمایز شما با رقبایتان چیست؟ و چندین سوال دیگر. بدون تعیین هدف اصلی، شما نمی توانید سایتی کارآمد، طراحی و تحویل دهید.
خرید هاست و دامنه
هاست و دامنه دو جزء ضروری وب سایت بهشمار میآیند. هاست، فضای موردنیاز برای ذخیره دادههای وب سایت است و براساس میزان موردنیاز، خریداری یا اجاره میشود و دامنه، نامی است که صاحب سایت یا طراح برای آن انتخاب میکند. توجه به انتخاب نامی ماندگار در ذهن و مرتبط با موضوع سایت، از جمله نکات مهم این مرحله است.
برنامهریزی
بعد از جمعآوری اطلاعات موردنیاز، اکنون نوبت برنامهریزی برای طراحی سایت موردنظر است. این کار علاوه بر صرفهجویی در هزینه، باعث صرفهجویی در زمان نیز خواهد شد. در مرحله برنامهریزی میتوان استراتژیهای موردنظر در سئو و بهینهسازی وب سایت و همچنین هماهنگیهای لازم با مشتری برای تولید محتوای مناسب را انجام داد.
طراحی
در این مرحله به شکلدهی و طراحی ظاهری وب سایت میپردازیم و با کمک فتوشاپ، ظاهری جذاب به بخشهای مختلف وب سایت از جمله فوتر سایت، بخش بالای سایت، ساختار منو و غیره میدهیم. برای طراحی حرفهای سایت، ایجاد تناسب بین طرح و کاربری حائز اهمیت است؛ طراحان حرفهای اغلب برای هر طرح در سایت هدف خاصی را دنبال میکنند.
علاوه بر توجه به طراحی گرافیکی، به کدنویسیهای لازم برای اجرای طرح نیز باید دقت کرد. سعی کنید نظر مشتری خود را در مورد نوع رنگها، فونتهای استفاده شده و ظاهر تصاویر و آیکونها پرسیده و طرح نهایی را مورد تایید او قرار دهید.
طراحی سایت دارای دو بخش اصلی است؛ front end که همان قسمت ظاهری سایت است که مخاطب با آن ارتباط برقرار میکند و back end که به قسمت پشتی سایت اتلاق میشود که شامل کدهای سرور و پایگاه داده است و به دور از دید مخاطب است. هر دوی این بخشها باید بهصورت جداگانه طراحی شوند و هر کدام نیاز به مهارتهای متفاوتی دارند.
برنامه نویسی
در این مرحله از مراحل طراحی سایت، طرح وب سایت باید بهصورت کدهای برنامهنویسی نوشته شود. این مرحله بیشتر شبیه اسکلتبندی یک ساختمان است در نتیجه باید تمام توجه و دقت لازم را برای استفاده از بهترین و بهروزترین استانداردهای کدنویسی بکار برد. این مرحله مستلزم صرف زمان و حوصله زیاد است.
مهم ترین زبان های برنامه نویسی برای طراحی وب سایت
شما برای طراحی بخشهای مختلف سایت، نیاز به یادگیری چند زبان برنامه نویسی از قبیل: Html، Css، JavaScript، زبان سمت سرور مثل PHP یا ASP دارید.
CMS سیستم مدیریت محتوا، یک نرمافزار دیگر تحتوب است که میتوانید از آن برای ساخت، مدیریت، ویرایش و انتشار محتوای موردنظر خود در وب سایت استفاده کنید. از بهترین انواع CMS در طراحی سایت میتوان به Word Press، Joomla و Drupal اشاره کرد.
ورود اطلاعات اولیه
در این مرحله که یکی از مهمترین و سختترین مراحل است، اطلاعات و دادههای سایت بارگذاری میشود و باید دقت کنید تا چیزی را از قلم نیندازید. راهاندازی و بالا آوردن سایت علاوه بر نیازهای سختافزاری مثل هاست، دامنه و غیره، به مهارت و تجربه کافی هم نیازمند است.
تست و بازنگری
در این مرحله، سایت روی یک هاست نمونه بارگذاری میشود تا مشکلات مختلف عملکردی یا غلطهای تایپی و غیره شناسایی و برطرف شوند. باید سازگاری سایت با انواع مرورگر مورد بررسی قرار گیرد تا از نمایش بدون ایراد آن اطمینان حاصل شود.
تحویل و آموزش کار با پنل
بعد از برطرف کردن مشکلات سایت، اکنون وقت آن رسیده که سایت خود را در دامنه اصلی آن بارگذاری کنید و نتیجه زحمات خود را ببینید. با انتشار سایت کار شما هنوز به پایان نمیرسد و باید منتظر گرفتن فیدبکهای مختلف از کاربران خود باشید. این فیدبکها به شما در شناسایی و برطرف کردن مشکلات سایت و بهبود وضعیت آن کمک بسیاری خواهد کرد.
اکنون نوبت به آموزش استفاده از سایت میرسد. کارشناسان شما میتوانند طی یک جلسه چندساعته با صاحبان پروژه، امکانات مختلف سایت را معرفی و نحوه کار با آنها را به صاحبان پروژه یاد داده و به سوالات آنها پاسخ دهند.
ویژگی های یک شرکت طراحی وب سایت موفق
انتخاب یک شرکت طراحی سایت مناسب برای سفارش ساخت وب سایت به اندازه طراحی یک سایت خوب و حرفهای مهم است. پس در انتخاب شرکت موردنظر حساسیت لازم را بهخرج دهید تا نتیجه دلخواهتان را بهدست بیاورید. در حال حاضر تعداد شرکتهایی که طراحی سایت انجام میدهند بسیار زیاد است و انتخاب بهترین شرکت از بین آنها کار سادهای نیست. شرکتی که بتواند نیازهای شما را تشخیص و متناسب با آن طراحی سایت انجام دهد میتواند مناسبترین گزینه برای شما باشد.
در ادامه به مهمترین ویژگیهای یک شرکت طراحی سایت خوب اشاره کردیم که میتواند به شما در این انتخاب کمک کند:
- داشتن حسن سابقه و تجربه کافی و موفق در زمینه طراحی سایت
- داشتن دانش و تخصص کافی در زمینه طراحی وب سایت و آشنا بودن به علم روز و تازههای مربوط به این حوزه
- ارائه خدمات پشتیبانی در حین سفارش و بعد از تحویل پروژه و پاسخ به سوالات مشتریان
- داشتن نمونهکارهای موفق و حرفهای
- تحویل پروژه در زمان مقرر و از پیش تعیینشده و داشتن تعهد کاری
- ارائه تعرفه مناسب با خدمات
- داشتن تخصص در حوزه سئو و طراحی وب سایت با رعایت اصول سئو
- داشتن خلاقیت در طراحی جذاب و کاربرپسند سایت و تولید محتوای باکیفیت برای آن
- طراحی وب سایت بهصورت ریسپانسیو برای اجرای مناسب در تمامی دستگاهها
- حفظ امنیت بالا در طراحی وب سایت
- داشتن مهارت کافی در برنامهنویسی و توسعه سایت
تیم یوتا با بیش از یک دهه فعالیت موفق در زمینههای برنامهنویسی اختصاصی و طراحی وب سایت و داشتن مهارت کافی در این زمینه در خدمت شماست. همکاران ما با مشاوره و نیازسنجی در قدم اول، سایت متناسب با کسبوکار شما را طراحی میکنند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید با شماره 04133354440 تماس بگیرید.
طراحی سایت با وردپرس
طراحی سایت با وردپرس، یکی از محبوبترین روشهای طراحی وب سایت در دنیا است و روزبهروز هم بر میزان استفاده از آن برای طراحی سایتهای شرکتی، بازرگانی و فروشگاهی افزوده میشود. وردپرس را میتوان بهترین سیستم مدیریت محتوا (CMS) دانست که با استفاده از افزونههای زیادی که دارد میتواند نیاز همه را در طراحی وب سایت برطرف کند. زبان برنامهنویسی آن PHP است و یک نرمافزار open source به حساب میآید که میتوان از آن برای طراحی سایت، وبلاگ و یا اپلیکیشن استفاده کرد.
مزایای مهم طراحی سایت با وردپرس
- قیمت مناسب طراحی، نگهداری و بهروزرسانی سایت
- انعطافپذیری بالا
- سادگی و راحتی استفاده
- مناسب بودن برای سئو و بهینهسازی
- بهبود تجربه کاربری
- پشتیبانی بالا
- داشتن پلاگینهای زیاد و متنوع
معایب طراحی سایت با وردپرس
- آسیبپذیری بالای آن به خاطر open source بودن
- سخت بودن سفارشیسازی در آن
- امکان کاهش سرعت در این نوع سایتها
- نیاز به دانش فنی برای توسعه سایت
- نبود پشتیبانی اختصاصی برای آن
افزونه های متنوع وردپرس
حتما با اصطلاح پلاگین یا افزونه آشنایی دارید، نرمافزارهای کوچکی که میتوانند به توسعه سایت شما کمک کنند و همچنینی امکاناتی را در اختیار شما قرار دهند. وردپرس هم انواع مختلفی از این پلاگینها را دارد که کار با آن را برای کاربر راحتتر کرده است. افزونههایی مانند:
- افزونه Jetpack
- افزونه Word fence Security
- افزونه Yoast
- افزونه Google Analytics for WordPress
- افزونه WPForms
- افزونه WP Rocket
- افزونه Elementor
طراحی سایت وردپرسی در 10 مرحله
- مشخص کردن مفاهیم کلیدی سایت
- انتخاب نام دامنه مناسب
- تهیه هاست مناسب
- نصب برنامه وردپرس
- انتخاب و نصب یک قالب وردپرسی
- نصب افزونهها
- تکمیل برگههای اصلی
- انتشار محتوا در سایت
- backupگیری مداوم
قیمت طراحی سایت وردپرس
سایتهای وردپرسی بهخاطر استفاده از قالب آماده و عدم استفاده از کد در طراحی آن، هزینه کمتری نسبت به سایتهای اختصاصی دارند. این سایتها برای کسبوکارهایی که در آغاز راه هستند و میخواهند با کمترین هزینه بیشترین بازدهی را داشته باشند، مناسب است. با این وجود، شرکتها و سازمانهای بزرگ دنیا هم از سایتهای حرفهای وردپرس ساخته شده با CMS بهطور گسترده استفاده میکنند.
اگر بخواهیم بهطور کلی به عواملی که در تعیین تعرفه طراحی وب سایت وردپرس تاثیرگذار هستند اشاره کنیم باید بگوییم این عوامل عبارتند از:
- نوع کسبوکار شما
- طراحی ریسپانسیو سایت
- نوع دامنه و هاست
- چندزبانه بودن سایت
- اعتبار و تجربه شرکت طراحیکننده سایت
- گرافیک و طراحی ظاهری سایت
- سئوی سایت
- مدتزمان پشتیبانی از سایت
- قالبها و افزونههای وردپرس
آیا طراحی سایت با گوشی امکانپذیر است؟
شاید شما هم وقتی اسم طراحی سایت به گوشتان میخورد، ناخودآگاه یک طراح سایت را که پشت یک سیستم مثل کامپیوتر نشسته و کدنویسی میکند در ذهنتان تصور کنید و شاید طراحی وب سایت با گوشی برایتان یک شوخی باشد. اما این حقیقت دارد. راههای مختلفی برای طراحی وب سایت با موبایل وجود دارد که میتوانید امتحان کنید. اما قبل از هر چیزی بهتر است این را هم بدانید که طراحی سایتهای حرفهای و پیشرفته هیچوقت با گوشی ممکن نیست و این روش فقط به درد کسانی میخورد که میخواهند یک سایت ساده با امکانات کم و در زمان کوتاه داشته باشند.
طراحی سایت با گوشی برای چه سایتهایی مناسب است؟
- سایتهای فروشگاهی که زیاد گسترده نیستند و محصولات محدودی دارند.
- سایتهای خبری و مجلهای که هدفشان انتشار اخبار و اطلاعات گوناگون برای مخاطبان است.
- سایتهای وبلاگی که برای آموزش و اطلاعرسانی بهکار میروند.
- سایتهای شخصی و رزومهای که برای معرفی افراد و ارائه نمونهکار مناسب است.
- سایتهای شرکتی برای مشاغل نهچندان گسترده که برای معرفی کسبوکارشان استفاده میشود.
3 روش ساده و سریع برای طراحی سایت با موبایل
- طراحی با سایتسازهای ایرانی
یکی از محدودیتهایی که سایتسازهای خارجی دارند این است که قابلیت استفاده از فونتهای فارسی در آنها وجود ندارد اما سایتهای شناختهشدهای مانند وبزی، ایران سرور و پورتال وجود دارند که شما میتوانید بهراحتی از طریق آنها برای خودتان سایت طراحی کنید.
2. طراحی با سایتسازهای خارجی
سایتسازهای خارجی با ارائه طرحهای مدرن و واکنشگرا بهطور رایگان به شما کمک میکنند تا سایت خود را با گوشی و لپتاپ طراحی کنید. تنها مشکلی که وجود دارد این است که این سایتها فونتهای فارسی را پشتیبانی نمیکنند. از جمله این سایتها میتوان به Wix، Weebly، Yola وWebs اشاره کرد.
3. طراحی با اپلیکیشن گوشی
Baya و SimDif را میتوان ازجمله برنامههای عالی سازنده وبسایت دانست. اگر میخواهید یک سایت کوچک و ساده برای ایدههای خود، فروش محصولتان و یا نمایش رزومهتان داشته باشید، این اپلیکیشنها میتوانند یک راه سریع و عالی برای شما باشند.
طراحی سایت با گوشی؛ یک پیشنهاد عالی؟!
طراحی وب سایت با گوشی شاید در نگاه اول آسان، سریع و بهصرفه بهنظر بیاید اما اگر کمی منطقیتر به قضیه نگاه کنید و محدودیتها و معایبی را که این روش دارد مورد بررسی قرار دهید، چه بسا روشهای دیگر را به آن ترجیح دهید. در ادامه به چند مورد از این محدودیتها اشاره کردیم:
- عدم دسترسی به میزبانی وب و هاست
با این محدودیت شما هیچ مالکیت و کنترلی روی سایتتان نخواهید داشت. این مشکل وقتی پررنگتر میشود که شما در آینده قصد توسعه کسبوکار خودتان را داشته باشید و یا بخواهید مطالب و محتوای سایتتان را به پلتفرم یا سرویس دیگری منتقل کنید.
- هزینه بالا
شاید طراحی سایت در بسیاری از این سایتسازها رایگان باشد اما آنها در ادامه بهصورت ماهیانه از شما مبالغی را بهعنوان حق اشتراک دامنه، هاست و سرویس دریافت خواهند کرد.
- شخصیسازی محدود
به کمک این سایتسازها شما میتوانید امکانات ظاهری بسیار محدودی را به سایتتان اضافه کنید، اما با گسترش کسبوکارتان اگر قصد افزودن امکانات بیشتری را داشته باشید، این محدودیت برایتان وجود خواهد داشت.
- دشواری بهینهسازی
بیشتر سایتهایی که بهوسیله سایتسازها طراحی میشوند، مطابق با فاکتورهای سئو نیستند و تغییر کدهای آنها برای بهینهسازی بسیار دشوار است. بنابراین این نوع سایتها را بهندرت میتوان در نتایج اولیه جستجوی گوگل دید. از آنجایی که هدف همه کسبوکارها دیدهشدن در گوگل، جذب مخاطب و رسیدن به فروش بیشتر از این طریق است، سرمایهگذاری در طراحی یک سایت خوب میتواند شما را به این هدف نزدیک کند.
وردپرس؛ یک جایگزین مناسب برای طراحی سایت با گوشی
وردپرس، یک سیستم مدیریت محتوای (CMS) حرفهای و عالی است که با ارائه امکانات زیاد و انواع پلاگینها میتواند به شما در طراحی انواع مختلف سایت کمک کند. سیستم مدیریت محتوای وردپرس شاید بهترین برنامه طراحی سایت بهحساب بیاید که نصب و استفاده از آن کاملا رایگان است و امکان گسترش آن و همچنین اضافه کردن امکانات بیشتر به آن در آینده وجود خواهد داشت.
افرادی که به دنبال طراحی سایت با گوشی هستند اغلب یا هدف آنها طراحی وب سایت بدون دردسر و بدون نیاز به کدنویسی و پیچیدگیهای مربوط به آن است و یا فرصت و هزینه کافی برای سفارش و راهاندازی سایت حرفهای و اختصاصی را ندارند. اما سایتهای طراحی شده با این روش هم چندان رضایتبخش نیستند و شما مجبورید دوباره دست به طراحی سایت بزنید.
پیشنهاد ما به شما بهعنوان مجموعهای که سالهاست در زمینه برنامهنویسی، طراحی سایت و دیجیتالمارکتینگ فعالیت میکنیم این است که یا دست به راهاندازی سایت نزنید و یا اگر اقدام به طراحی وب سایت میکنید یک سایت حرفهای و بینقص را به کمک یک شرکت باتجربه راهاندازی کنید.
همکاران ما آماده ارائه مشاوره رایگان در این زمینه به شما هستند. فقط کافیست با ما تماس بگیرید. 04133354440
طراحی وب سایت بدون کدنویسی یا با کدنویسی؟
همیشه یکی از موضوعات داغ بازار طراحی سایت، انتخاب بین طراحی سایت با کدنویسی یا بدون کدنویسی بوده است. در کل سیستمهای مدیریت محتوا در طراحی وب سایت به دو دسته سیستمهای آماده مانند وردپرس، دروپال و جوملا و یا سیستمهای اختصاصی که از پایه بهوسیله برنامهنویسهای Back End و با استفاده از زبانهای تحت وب مانند پایتون و جاوا نوشته میشوند تقسیم میشوند. هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند که باعث شده هرکس بسته به نیاز خود از این سیستمها استفاده کند.
کمهزینه و سریع بودن سایتهای آماده و بدون نیاز به کدنویسی باعث محبوبیت آنها شده است اما نباید از معایب این سایتها و محدودیتهایی که دارند هم غافل شد. اگر مثل خیلی از افراد این سوال ذهن شما را هم به خود مشغول کرده باشد که کدام سایت برای شما مناسبتر است، ادامه مقاله را از دست ندهید. ما به مزایا و معایب هر دو روش اشاره کردیم تا شما بتوانید مناسبترین گزینه را برای خود انتخاب کنید.
طراحی سایت با کدنویسی و مهمترین مزایای آن
- بالا بودن امنیت سایتهای اختصاصی بهخاطر کدنویسی اختصاصی آنها.
- دسترسی راحت و گسترده و قابلیت تغییر هر جز سایت بهوسیله کدهای نوشته شده.
- ایجاد سایت چندبعدی و قرار دادن قابلیتهای چند سایت در یک سایت.
معایب طراحی سایت با کدنویسی
- هزینه بالای طراحی سایت توسط برنامهنویسان متخصص
- زمانبر بودن پروسه طراحی سایت بهخاطر کدنویسی اختصاصی
- عدم بهروزرسانی مداوم سایت بهخاطر بازنگری کدهای سیستم در هربار بازنگری
- محدود بودن پشتیبانی سایت توسط طراح آن
مزایای طراحی وب سایت بدون کدنویسی
- بالا بودن سرعت طراحی و بارگذاری سایت
- داشتن افزونههای زیاد با کارایی ساده
- بارگذاری راحت سایت
- داشتن قالبهای آماده زیاد
- داشتن پشتیبانی گسترده
- بهروزرسانی مداوم، رفع مشکلات سیستم و افزایش امکانات آن
معایب طراحی سایت بدون کدنویسی
- تکبعدی بودن سایت
- امنیت پایین سایت بهخاطر دردسترس بودن کدها
- آسیبپذیری بالای سایتها بهخاطر استفاده از یک روش کدنویسی
بهترین نرم افزار طراحی سایت
داشتن یک سایت موفق که بتواند مخاطبینتان را به خود جذب کند، مستلزم انتخاب بهترین نرمافزار برای طراحی آن است اما بهترین به چه معناست؟ هر نرمافزاری که بتواند نیازهای شما و هر انتظاری که از یک نرمافزار دارید را برآورده کند، همان بهترین و مناسبترین برای شماست. براساس نوع سایت میتوانید از انواع نرمافزارها استفاده کنید. طراحی سایت در کل به دو دسته طراحی با استفاده از کدنویسی و طراحی بدون کدنویسی تقسیم میشود.
با 4 مورد از بهترین نرم افزارهای طراحی سایت با کدنویسی آشنا شوید:
- Google Web Designer
یک نرمافزار پیشرفته است که به شما امکان ساخت صفحات HTML5 و سایر محتوای وب با استفاده از رابط بصری و کد یکپارچه را میدهد. از مزایای اصلی این نرمافزار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده از ابزار طرحبندی واکنشگرا برای نمایش محتوا در صفحه نمایشهای با اندازه مختلف
- استفاده از قالبهای آماده برای شروع طراحی برنامههای تبلیغاتی
- ارائه کد اختصاصی برای هر آگهی ایجاد شده
- استفاده از یک کتابخانه برای اضافه کردن گالری تصاویر، فیلمها و نقشهها به سایت
- Dreamweaver
یک نرمافزار محبوب است که بهطور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد. این نرمافزار از طیف گستردهای از زبانهای برنامهنویسی مانند HTML، HTML5، CSS ،Javascript پشتیبانی میکند. مزایای دیگر این نرمافزار:
- امکان ویرایش مستقیم عناصر HTML و نمایش سریع پیشنمایش آن
- ایجاد یک محیط دستی برای نوشتن و ویرایش Javascript، HTML و سایر کدها
- فراهم بودن یک محیط طراحی برای طرحبندی صفحات بصری، ویرایش تصویری و توسعه نرمافزار
- Net Objects
یکی از نرمافزارهای شناخته شده است که به کاربر این امکان را میدهد که با کمترین مهارت بتواند وبسایت طراحی کند. مزایای دیگر این نرمافزار:
- داشتن امکانات منحصربهفرد برای طراحی سایت پیشرفته
- امکان طراحی و ساخت سایت فروشگاهی و داشتن امکان ادغام با تمامی درگاههای بانکی آنلاین
- امکان سئو و بهینهسازی وبسایت متناسب با استانداردهای سئو
- وجود راهنما برای کاربران مبتدی
- RapidWeaver
یک نرمافزار بسیار آسان است که از کدهای CSS3، xHTML و HTML5 پشتیبانی میکند. یکی از قابلیتهای مهم این نرمافزار داشتن بیش از 30 قالب آماده است. دیگر مزایای این نرمافزار:
- داشتن کدهای متناسب با اصول سئو
- راحتی طراحی و ساخت سایت و وبلاگ با آن
- ایجاد وبسایت برای تلفن همراه
- مناسب برای افراد مبتدی
4 نرم افزار مهم در طراحی سایت بدون استفاده از برنامهنویسی
- DotNetNuke (DNN)
یکی از انواع سیستم مدیریت محتوای رایگان است که براساس چارچوب دات نت مایکروسافت ساخته شده است. از جمله پرکاربردترین پلتفرمهاست که دارای یک شبکه پشتیبانی گسترده است که امکانات زیادی را برای طراحی سایت در اختیار شما قرار میدهد. از جمله مزایای مهم آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ابزارهای قدرتمند و کاربردی
- دسترسی راحت و آسان
- پشتیبانی شبکه
- سرعت و امنیت بالا
- ارائه گزارش کامل از وب سایت
- Word Press
یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) سورس باز برای طراحی وب سایت است که حتی اگر از برنامهنویسی اطلاع کافی هم نداشته باشید، باز میتوانید با استفاده از آن طراحی سایت انجام دهید. این نرمافزار با ارائه افزونههای متنوع به کاربران این امکان را برایشان فراهم میکند تا تغییرات لازم را در سایت خود ایجاد و یا امکانات بیشتری را به آن اضافه کنند. از دیگر مزایای این نرمافزار:
- دسترسی راحت و استفاده آسان از آن
- گسترش عملکرد سایت با افزونهها
- امکان استفاده چند کاربر بهطور همزمان
- قابل برنامهریزی بودن فرایند طراحی سایت
- آسیبپذیری بالا
- Joomla
یک نرمافزار با انعطافپذیری بالاست که اگر کدنویسی بلد باشید بهراحتی میتوانید کدهای این نرمافزار را تغییر دهید. Joomla از نرمافزار طراحی سایت فارسی هم پشتیبانی میکند اما با همه مزایای که دارد بهدلیل اختصاصی نبودن و امنیت پایین آن احتمال خطا و باگ در آن بالاست. مزایای این نرمافزار:
- ایجاد فهرست خودکار
- ارائه نسخه قابل چاپ
- جستجوی اینترنت و پشتیبانی از زبانهای متعدد مانند فارسی
- ایجاد فهرست خودکار
- Drupal
یکی از مهمترین و محبوبترین سیستمهای مدیریت محتوای open source بهشمار میآید که شما را قادر میسازد بدون نیاز به دانش فنی در سایت خود بلاگ، تصویر و نوشته بارگذاری کنید. اما در مقایسه با سیستم وردپرس، دروپال کمی پیچیدهتر است و این باعث شذه تا عملکرد آن هم نسبت به وردپرس پیشرفتهتر باشد.از مزایای مهم دروپال میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پشتیبانی از زبان فارسی
- امنیت بالا
- متن باز بودن و رایگان بودن نرمافزار
- امکان دسترسی راحت به ماژولهای گوناگون
- انعطافپذیری بالای آن که باعث ساخت هرگونه وب سایت میشود
هزینه طراحی وب سایت
بخشی از هزینههایی که شما ملزم به پرداخت آن در طول فرآیند طراحی سایت هستید، در طول پروسه پرداخت میشود و بخشی مربوط به خدماتی است که بعد از تحویل سایت باید بپردازید از قبیل هزینه خرید دامنه و هاست موردنظر برای سایت، هزینههای مربوط به طراحی وب سایت، تولید محتوای آن، سئو سایت و آموزش نحوه استفاده از امکانات آن و در نهایت هزینههای مربوط به پشتیبانی از سایت.
سخن پایانی
ما در این مقاله سعی کردیم تا به بخشی از مراحل مهم و تاثیرگذار در طراحی وب سایت حرفهای اشاره کنیم. یک طراح سایت حرفهای همواره باید قبل از شروع کار خود، مفاهیم و اهداف سایت خود را مشخص کند و سپس هنرمندانه در ایجاد ارتباط موثر بین المانهای سایت و محتوای موجود در آن بکوشد. شناخت نیازهای مخاطب و تولید محتوای باکیفیت برای رفع نیاز او، دو اصل مهم در موفقیت یک سایت به شمار میآید.