ویژگی‌ های طراحی سایت مدرن

روش‌های مدرنی که در طراحی سایت مدرن به کار می‌‌رود، ویژگی‌هایی را در سایت ایجاد می‌کند که باعث محبوبیت آن در ذهن مخاطب می‌شود و آن را از سایت‌های دیگر در حال و گذشته متمایز می‌کند؛ مثلا اینکه رابط کاربری بسیار ساده‌ای دارد؛ در واقع زیبایی سایت‌های مدرن در آسان بودن کار با آن‌هاست. در این سایت‌ها رنگ‌ها بسیار اهمیت دارند. به فونت‌ها توجه ویژه‌ای می‌شود. جذابیت بصری سایت از نظر مخاطب و کاربر دارای اهمیت ویژه‌ای است. سایت به‌صورت ریسپانسیو طراحی می‌شود و هر ویژگی دیگری که باعث راحتی کاربر در سایت و لذت بردن او از حضور در سایت می‌شود، در این نوع سایت وجود دارد. در واقع درروش مدرن طراحی سایت، کیفیت تجربه کاربری بسیار اهمیت دارد.

این ویژگی‌ها را در چند مورد زیر خلاصه می‌کنیم:

سایت مدرن می‌تواند برای بخش زیادی از مخاطبان و کاربران شما جذاب باشد.
در عین سادگی، زیبا و کاربرپسند است.
تجربه کاربری بسیار خوبی را برای کاربر شما رقم می‌زند.
می‌تواند نرخ تبدیل را در سایت افرایش دهد.

ویژگی‌ های طراحی سایت مدرن

زبان های برنامه نویسی مورداستفاده در طراحی سایت مدرن

از آنجا که زبان‌های مورداستفاده در طراحی این نوع سایت هم جزو مدرن‌ترین زبان‌ها هستند و اهمیت ویژه‌ای دارند، ما در این مقاله ۱۰ زبان را که امروزه در حوزه طراحی سیات مدرن مورداستفاده قرار می‌گیرند، به شما معرفی کنیم. این زبان‌ها را از نظر کاربرد آن‌ها در قسمت بک‌اند (back-end) سایت یا قسمت فرانت‌اند (front-end) سایت موردبررسی قرار داده‌ایم:

زبان‌های برنامه‌نویسی مورداستفاده در فرانت‌اند طراحی سایت مدرن

HTML

با اینکه این زبان جزو زبان‌های برنامه‌نویسی نیست و بدون برخورداری از جنبه‌های خاص زبان‌های برنامه‌نویسی، صرفاً جهت ساختاربندی صفحه به کار می‌رود ولی با توجه به اینکه اکثراً استارت طراحی سایت با HTML زده می‌شود، غیرمنطقی است که در لیست بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی برای طراحی سایت مدرن به این زبان اشاره نکنیم.

HTML برای تعریف اسکلت اصلی صفحات وب‌سایت استفاده می‌شود که بسیار ساده است و از پیش‌نیازهای مهم ورود به حوزه طراحی سایت به حساب می‌آید. این زبان به خودی خود نقشی در افزایش جذابیت ظاهری به المان‌های موجود در صفحه ندارد. تعریف ساختار صفحات وب‌سایت با HTML شبیه قالبی است که با استفاده از بتن‌ها، تیرآهن‌ها و دیگر مصالح به ساختمان داده می‌شود.

عناصر HTML به‌عنوان بلوک تعریف می‌شوند که با تگ‌های مشخصی باز و بسته می‌شوند. این عناصر برای ساختاربندی یک صفحه و ایجاد بخش‌ها، سرفصل‌ها و بلوک‌های محتوایی دیگر استفاده می شوند.

وقتی شما از یک صفحه سایت بازدید می‌‌ کنید، سرور سایت فایل HTML آن را به مرورگر ارسال می‌ کند تا پس از خواندن آن فایل، محتوا را همراه با ساختار مشخص به کاربر نشان دهد.

CSS

در طراحی سایت مدرن، می‌توان گفت که CSS دوست، رفیق و همکار HTML است. در واقع صفحه‌ای که با HTML اسکلت‌بندی شده است با CSS تنظیم می‌شود تا ظاهر جذاب‌تر و گیراتری طراحی شود.

این زبان هم جزو زبان‌های برنامه‌نویسی نیست ولی از پایه‌های مهم طراحی وب‌سایت است چون بدون استفاده از CSS ظاهر صفحات چیزی جز صفحه‌های بی‌روح و سفید با متن‌ها و دکمه‌های تکراری و خسته‌کننده نخواهد بود.

CSS با استفاده از سینتکس‌های خاص با عناصر HTML تعامل برقرار می‌کند تا استایل و سبک آن‌ها را مشخص کند. به‌عنوان مثال، متنی که در تگ <P> قرار گرفته است با {}P و تعریف ویژگی‌‌هایی مثل رنگ، فونت و سایر در داخل براکت، تغییر شکل می‌دهد.

JavaScript

جاوا اسکریپت یک زبان اسکریپت‌نویسی یا برنامه نویسی است که به شما امکان می‌دهد ویژگی‌های پیچیده و تعاملی را به صفحات وب‌سایت اضافه کنید. وقتی یک صفحه به‌غیر از نمایش محتوای ثابت، ویژگی‌های پیشرفته‌تری مثل گرافیک‌های ۳ بعدی، نقشه‌های تعاملی و … را هم ارائه می‌دهد، احتمالاً جاوا اسکریپت هم در کار طراحی صفحه دخیل است.

در حالت کلی، جاوا اسکریپت به صفحه‌ای که توسط کدهای HTML و CSS طراحی شده‌اند، حالت تعاملی اضافه می‌کند.

همچنین، استفاده غول‌های فناوری مثل گوگل، فیسبوک، توییتر، جیمیل و یوتیوب از جاوا اسکریپت برای طراحی صفحات وب تعاملی و نمایش پویای محتوا باعث شده است که این زبان به‌عنوان پادشاه توسعه وب شناخته شود.

یکی از مهم‌ترین دلایل محبوبیت جاوا اسکریپت این است که می توان از آن برای توسعه Frontend و Backend استفاده کرد و کتابخانه‌ها و فریمورک‌های زیادی مثل AngularJS و Vuejs که برای ساخت سریع‌تر و بهینه‌‌تر صفحات وب‌سایت کاربرد دارند.

جالب است بدانید، جاوا اسکریپت تنها زبانی است که این امکان را به شما می‌دهد که هم اپلیکیشن‌های تحت وب و هم اپلیکیشن‌های موبایل ایجاد کنید. به‌عنوان مثال، React.js ،Vue.js و Angular.js برای Nodejs ،frontend برای backend و React Native و NativeScript برای ساخت برنامه‌های چند پلتفرمی (هم اندروید و هم iOS) قابل‌استفاده هستند.

Typescript

TypeScript به‌عنوان یکی از زبان‌های برنامه نویسی مدرن برای توسعه وب، یک شاخه توسعه یافته از JavaScript است. (مثل ++C برای C). این زبان بر اساس GitHub است و از لحاظ سینتکس و مفهوم، شبیه جاوا اسکریپت عمل می‌کند.

اضافه کردن ایمنی بیشتر به کدهای جاوا اسکریپت، پشتیبانی از ویژگی تکمیل خودکار موقع کدنویسی، راحت‌سازی توسعه کد شی‌ءگرا و مجهز بودن به چند ابزار خطایابی داخلی، همگی ویژگی‌هایی هستند که باعث شده است این زبان هم جزو زبان‌های برنامه نویسی مناسب برای توسعه وب قرار بگیرد و قدرتمندتر از جاوا اسکریپت باشد.

زبان های برنامه نویسی مورداستفاده در بک اند

بخش بک اند وب‌سایت، مسئول پردازش درخواست‌هاست و از دید کاربران پنهان است. زبان‌های برنامه نویسی بک اند نقش مهمی در مدیریت داده‌ها، پاسخ‌گویی سریع و درست به درخواست‌های کلاینت‌ها و دسترسی به پایگاه داده‌ها دارند. از مهم‌ترین زبان‌های برنامه نویسی بک اند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

Python

پایتون یکی از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی برای سمت سرور است که روزبه‌روز در حال پیشرفت است. پایتون با پشتیبانی از مجموعه بزرگی از کتابخانه‌ها، این امکان را فراهم می‌کند که هم برنامه‌نویسان مبتدی و هم برنامه‌نویسان باتجربه برای پیاده‌سازی آسان پروژه‌های مختلف خود مثل توسعه بک اند، علم داده، اسکریپت نویسی و توسعه وب اپلیکیشن از این زبان استفاده کنند.

دستورات ساده، پروسه ویرایش، تست و خطایابی بسیار سریع در کنار رایگان و متن باز بودن و پشتیبانی از کتابخانه‌های متعدد، همگی دست به دست هم داده‌اند تا پایتون هم در بین بهترین زبان های برنامه نویسی برای افراد مبتدی قرار بگیرد.

فریمورک جنگو برای ایجاد وب اپلیکیشن‌های فول استک استفاده می‌شود. همچنین، توسعه‌دهندگان که دوست دارند کنترل بیشتری داشته باشند، برای توسعه سایت می‌توانند از فریمورک مینیمالیستی Flask استفاده کنند.

اکثر وب اپلیکیشن‌های پرطرفدار مثل Spotify، Netflix و Uber با استفاده از پایتون طراحی شده اند و استفاده از پایتون در بک اند برنامه محبوب اینستاگرام از دلایل مهم عملکرد عالی این زبان است.

PHP

بدون شک،php یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی برای توسعه اپلیکیشن های مبتنی بر وب است. این زبان برای توسعه Backend استفاده می‌شود و بیشتر در توسعه سایت‌های پویا با داده‌های زیاد به کار می‌شود.

این زبان نه تنها برای توسعه وب بلکه به‌عنوان یک پلتفرم برنامه نویسی همه‌منظوره ساخته شده است و بیش از ۲۰۰ میلیون وبسایت در سراسر جهان از این زبان استفاده کرده‌اند.

PHP یک زبان متن باز و سریع است که با سیستم عامل ویندوز و سیستم عامل های مبتنی بر یونیکس سازگار است. با این که برخی از توسعه دهندگان به خاطر معایبی که دارد، این زبان را به افراد مبتدی توصیه نمی کنند اما بسیاری از سیستم‌های مدیریت محتوای محبوب (CMS) مثل وردپرس و جوملا مبتنی بر PHP هستند.

همچنین، برخی از کاربران به خاطر اهداف خود ترجیح می دهند که برای توسعه سایت از وردپرس استفاده کنند که نسبتاً راحت تر است. اگر در این زمینه نیاز به اطلاعات بیشتری دارید می توانید مقاله های “وردپرس بهتر است یا برنامه نویسی؟” و “طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا زبان برنامه نویسی پایتون” را هم مطالعه کنید.

PHP داری فریمورک‌های قدرتمندی مثل Laraval است که به شما کمک می‌کند توسعه سایت و وب اپلیکیشن خود را با استفاده از الگوی معماری MVC انجام دهید و این پروسه را با سرعت بیشتری جلو ببرید.

#C

بدون شک، لیست مربوط به زبان‌های برنامه نویسی طراحی سایت بدون سی شارپ ناقص می‌ماند. ASP.NET Core محبوب‌ترین فریمورک #C است چون با ارائه یک کتابخانه استاندارد و زمان اجرای بهینه، کار را برای توسعه دهنده راحت کرده است.

توسعه اپلیکیشن های دسکتاپ و سرور، اپلیکیشن های موبایل، بازی های ویدیویی و طراحی و توسعه سایت با این زبان همه منظوره و شی گرا قابل انجام است.

با اینکه این زبان توسط مایکروسافت توسعه داده شده است اما نه تنها در ویندوز، بلکه در سیستم عامل‌های اندروید، لینوکس و iOS هم قابل‌استفاده است و همین ویژگی، باعث شد سی شارپ را به یکی از بهترین زبان‌های برنامه نویسی طراحی سایت در سال 2022 تبدیل شود.

Java

جاوا یکی از قدیمی‌ترین و در عین حال، پرتقاضاترین زبان‌های برنامه نویسی است که در زمینه‌های مختلفی مثل توسعه وب‌سایت، اپلیکیشن موبایل، برنامه نویسی سیستمی و کار با Big data مورداستفاده قرار می‌گیرد. آمازون، توئیتر، گوگل و یوتیوب از مهم‌ترین شرکت‌هایی هستند که از جاوا استفاده می‌کنند.

جاوا هم مثل سی‌شارپ یک زبان شی‌ءگراست و به همین دلیل، توسعه‌دهندگانی که قبلاً با سی شارپ کار کرده‌اند به‌راحتی می‌توانند از جاوا نیز استفاده کنند و بین این دو زبان جابه‌جا شوند.

Spring، Play و Web Logic از فریمورک‌های محبوب جاوا برای توسعه وب‌سایت هستند. هر کدام از این پلتفرم‌ها ویژگی‌های خاص خود را دارند که توسعه‌دهندگان، متناسب با نیاز خود می‌توانند فریمورک مناسب پروژه خود را انتخاب کنند.

یادگیری جاوا نیاز به زمان بیشتری دارد به همین خاطر، توصیه می‌شود فقط افرادی به‌دنبال یادگیری جاوا بروند که با جدیت تمام می‌خواهند یک توسعه‌دهنده وب‌سایت حرفه‌ای شوند.

SQL

SQL یا Structured Query Language یک زبان استاندارد پایگاه داده است که برای پرس‌وجو و دستکاری جدول‌ها و رکوردهای پایگاه داده استفاده می‌شود. بخش بک اند یک سایت نیاز به پایگاه داده دارد که تعامل و تغییر این پایگاه داده از طریق SQL انجام می‌شود.

یادگیری SQL برای توسعه‌دهنده‌ای که مسئول بخش بک اند است، بسیار ضروری است ولی توسعه‌‌دهنده فرانت هم باید با آن آشنایی داشته باشد تا تعامل بین رابط کاربری و بخش بک اند به‌درستی انجام شود.

دستوراتی مثل ویرایش، حذف، ارائه داده‌های مرتبط با کوئری از داخل پایگاه داده از وظایف اصلی این زبان است. این زبان با انواع مختلف زبان‌های برنامه نویسی قابل ترکیب است.

Ruby

روبی یکی دیگر از زبان‌های برنامه نویسی عالی برای توسعه وب‌سایت است و مثل پایتون، یادگیری روبی نیز برای افراد مبتدی راحت است. در واقع، روبی از فریمورک Ruby on Rails قدرت می‌گیرد. این فریمورک با معماری MVC ساختارهای پیش فرضی را برای پایگاه داده، وب سرویس و صفحات وب ارائه می‌دهد. این زبان از برنامه نویسی رویه‌ای (procedural)، عملکردی (functional) و شی‌ءگرا (object-oriented) پیشتیبانی می‌کند و در ترکیب با فریمورک Ruby on Rails، به یک گزینه عالی برای توسعه وب تبدیل می‌شود.

این زبان نه‌ تنها برای توسعه وب، بلکه برای ایجاد اپلیکیشن‌های موبایل نیز قابل‌استفاده است چون یک زبان مقیاس‌پذیر است. توسعه‌دهندگانی که می‌خواهند با استفاده از مهارت‌های برنامه نویسی Ruby خود، اپلیکیشن‌های اندروید و IOS بسازند، می‌توانند از فریمورک RubyMotion استفاده کنند.

جمع‌بندی

طراحی سایت مدرن یکی از کارهای تخصصی در جهت رشد و توسعه کسب‌وکارهاست. این کار تخصصی حتما باید توسط تیم و افراد متخصص در این زمینه انجام شود تا در طول فعالیت کسب‌وکار شما بتواند اهداف کاری‌تان را به سرمنزل مقصود برساند.

در این زمینه می‌توانید روی تیم یوتا حساب ویژه باز کنید و بدون نگرانی از روند کار طراحی سایت مدرن برای کسب‌وکار خود، در سریع‌ترین زمان ممکن سایت تخصصی و حرفه‌ای خودتان را تحویل بگیرید.

طراحی سایت مدرن به چه معناست؟

طراحی سایت مدرن، نوعی از طراحی است که در آن سایت هم از نظر نوع طراحی و هم از نظر ظاهر، با استفاده از به‌روزترین و مدرن‌ترین روش‌ها طراحی شود.

چرا طراحی سایت مدرن اهمیت دارد؟

در دنیایی که تعداد بی‌شماری سایت در حال طراحی و فعالیت است، استفاده از روش‌های مدرن برای طراحی سایت، یکی از عوامل مهم در ایجاد تمایز بین سایت‌ها و جذب مخاطب به حساب می‌آید و به همین دلیل هم دارای اهمیت است.

سایت مدرن چه ویژگی‌هایی دارد؟

جذب مخاطبان بیشتر، داشتن ظاهر زیبا در عین سادگی، افزایش نرخ تبدیل و ایجاد تجربه کاربری بهتر از ویژگی‌های سایت مدرن به‌شمار می‌آیند.