پست مهمان یا Guest post چیست؟

وبلاگ نویسی مهمان (Guest blogging) که به آن پست مهمان (guest posting) هم گفته می‌شود، یک فرآیندی است که در آن شما پست یا وبلاگ خود را به یک موسسه دیگر می‌دهید تا در سایت خود منتشر کند ولی چرا اصطلاح مهمان به این وبلاگ‌ها داده‌اند؟ همان‌طورکه می‌دانید هر محتوایی که در سایت منتشر می‌شود پست نام دارد ولی اگر بخواهیم محتوای ما در وبلاگ یک وب‌سایت دیگر منتشر شود، این پست در وب‌سایت میزبان، یک مهمان محسوب می‌شود. به نظر شما انجام این کار چه فایده‌ای برای سایت خودمان دارد؟

پست مهمان

اگر بخواهیم درباره‌ فواید این کار توضیح دهیم، باید بگوییم این کار به تبادل لینک کمک می‌کند و سئو سایت شما را افزایش می‌دهد. برای کسب اطلاعات مهم درمورد سئو، می‌توانید مقاله درباره‌ سئو را مطالعه کنید. محتوای صوتی، متنی، ویدئویی و تصویری منتشرشده در سایت میزبان، حاوی لینک سایت شماست که اگر این پست در سایتی که مخاطبان زیادی دارد منتشر شود، باعث دیده‌شدن سایت شما و جذب مخاطبان بیشتر می‌شود.

به‌طور کلی، شما می‌توانید برای بازگرداندن ترافیک به وب‌سایت خود، برندسازی و افزایش آگاهی، افزایش اعتبار دامنه سایت و همچنین ایجاد روابط با همتایان صنعت خود، از پست مهمان استفاده کنید.

مزایای پست مهمان

رایگان بودن ایجاد پست مهمان یکی از مزیت‌های مهم این نوع وبلاگ‌نویسی است. منظور از رایگان بودن تولید آن این است که شما به‌صورت رایگان برای سایت میزبان وبلاگ تولید می‌کنید. اما، چرا؟ این کار برای سایت شما چه فایده‌ای دارد؟ شما از طریق پست مهمان به سایت خود لینک می‌دهید. وقتی کاربر آن پست را مطالعه می‌کند، روی لینک شما کلیک خواهد کرد و از این طریق وارد سایت شما می‌شود. هر کدام از این کلیک‌ها برای سایتتان یک امتیاز مثبت است که به افزایش رتبه و بازدید سایت شما کمک می‌کند.

دریافت لینک خارجی از سایت‌های دیگر، بک لینک نام دارد که ما از طریق پست مهمان می‌توانید این لینک‌ها را به‌صورت رایگان دریافت کنیم. در حالت کلی، شما با قرار دادن پست مهمان در سایت‌های معتبر می‌توانید به‌صورت رایگان بک لینک دریافت کنید. این لینک‌های ایجاد شده در پست‌ مهمان اگر معتبر باشند توجه موتورهای جستجو را به سایت شما جلب می‌کنند و اعتبار آن را افزایش می‌دهند. اما، این فرآیند چه مزیتی برای سایت میزبان دارد؟

اگر شما یک سایت معتبر و صاحب‌نامی باشید، حضور وبلاگ شما به‌عنوان مهمان در سایت میزان برای کسب‌وکار او ارزشمند است! همچنین این پست‌ها به‌صورت کاملا رایگان برای سایت‌های میزبان تولید می‌شوند؛ یعنی سایت میزبان تنها کاری که باید انجام دهد، قرار دادن پست مهمان در سایت خودش است که تمام کارهای مربوط به نوشتن پست و تولید آن توسط سایت مقصد انجام می‌شود.

ویژگی‌های پست مهمان و سایت میزبان

رفتن به مهمانی و پذیرش مهمان در وب‌سایت‌ها هم قوانین خود را دارد! همانطور که شما هر کسی را مهمان خانه خود نمی‌کنید، هر وبلاگی را هم نباید در سایت خود قرار دهید. همچنین از آنجا که به خانه هر کس نمی‌روید، وبلاگ خود را هم نباید در هر سایتی منتشر کنید.

پس از این موضوع نتیجه می‌گیریم که هر پستی نمی‌تواند به‌عنوان پست مهمان پذیرفته شود؛ یعنی پستی را باید برای میزبانی قبول کنید که دارای یک سری ویژگی‌های خاص باشد ولی چه ویژگی‌هایی؟

  • محتوای باکیفیت:

تولید محتوای باکیفیت و تازه اصلی‌ترین فاکتور برای تولید پست مهمان است؛ پس اگر به این موضوع توجه نکنید باخ داده‌اید!

  • بک‌ لینک‌های محدود:

از چندین بک لینک در یک سایت استفاده نکنید! اگر شما در استفاده از بک لینک‌ها افراط کنید، قطعا تاثیر آن برعکس خواهد بود. حداقل میزان استفاده از بک لینک‌ها 3 یا 4 تا است.

  • نویسنده معتبر:

برای نوشته پست مهمان از نویسندگان شناخته‌شده و معتبر استفاده کنید! مخاطب گاهی اوقات بیشتر از خود محتوای پست، با نویسنده آن ارتباط برقرار می‌کند؛ به همین دلیل اعتبار نویسنده سایت، مخاطبان بیشتری را به سایت شما سرازیر می‌کند.

  • Anchor Text غیر مشابه:

کلمات و کاراکترهایی که با آن لینک می‌دهید مشابه هم نباشند! گاهی اوقات از کلمات کلیدی به‌عنوان انکر‌تکست استفاده می‌شود. اگر این کلمات مشابه هم نباشند، محتوای ما اعتبار بیشتری پیدا می‌کنند.

ویژگی‌ های پست مهمان

تا اینجای مطلب با ویژگی‌های یک پست مهمان ایده‌آل آشنا شدیم ولی همانطور که قبلا هم گفته‌شد، سایت میزبان هم برای مهمان شدن باید یک سری ویژگی‌هایی داشته باشد.

اولا باید توجه کنید که سایت میزبان در زمینه کاری شما فعالیت داشته باشد و مخاطبان آن بیشتر از سایت شما باشد. برای افزایش اعتبار و ترافیک، لازم است که وب‌سایت میزبان هاست و پهنای باند قوی داشته باشد. علاوه بر این باید مطمن شوید که به سایت‌های زیادی لینک نمی‌دهد؛ چون اگر تعداد بک لینک‌هایی که به سایت‌های دیگر می‌دهد زیاد باشد به رتبه‌بندی سایت تاثیر منفی می‌گذارد.

چرا پست مهمان برای کسب‌وکار شما مهم است؟

همان‌طورکه در ابتدای مقاله هم گفته شد، پست مهمان مزایای بسیار زیادی برای تمام کسب‌وکارها دارد. اگر شما تخصص و یا حرفه خود را در وب‌‌سایت شرکت دیگری به اشتراک گذارید و یا محصول و خدمات خود را معرفی کنید، اعتبارتان در بازار بیشتر می‌شود. علاوه بر این شما می‌توانید برند خود را به افراد بیشتری معرفی کنید و همه را از حضور فعال خود در بازار آگاه کنید.

همه‌ی ما از راهکارهای تکراری و قدیمی خسته شده‌ایم و قربانی تکرار یک روال معمولی در امور زندگی‌های خود هستید؛ بنابراین استفاده از پست‌های مهمان یک روش جدید برای درگیر نگه‌داشتن خوانندگان با وبلاگ‌های خود است. ولی چطور این کار را انجام دهیم؟

قبل از این که بخواهید یک پست مهمان بنویسید، باید مطمئن شوید که واقعا تجربه کافی برای انجام این کار را بدست آورده‌اید. حتما وبلاگ‌های مرتبط با صنعت خود را بررسی کنید؛ اینکار به شما کمک می‌کند تا بینش واقعی مخاطبان خود را درک کنید. همچنین باید سعی کنید که محتوا با کسب‌وکارتان مطابقت داشته باشد و مطالبی که ارائه می‌دهید گویای برندتان باشد؛ در غیر این صورت انتشار پست مهمان می‌تواند تاثیر منفی بر شرکتتان داشته باشد.

علاوه بر تمام این موارد لازم است که سایت میزبان را هم بررسی کنید: آیا سایت میزبان دارای اعتبار دامنه بالایی است که رتبه سئوی شما را تقویت کند؟ آیا آن‌ها حساب توییتر، اینستاگرام یا فیس‌بوک دارند که در آن پست‌های وبلاگ خود را به‌طور دائم به اشتراک گذارند؟ آیا صنعت و تخصص آن‌ها مکمل تخصص شما است؟ و غیره.

پست مهمان چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟

حتما برای شما هم رخ داده است که وارد یک سایت معتبر شوید و مطلبی از سایت دیگر بخوانید. تعریف یک سایت توسط سایت معتبر چه حسی به شما می‌دهد؟ آیا سایت معرفی شده، توجه شما را جلب نمی‌کند؟ حس اعتماد ایجاد نمی‌شود؟ اگر یک سایت معتبر مطلبی از یک سایت منتشر کند و به آن سایت لینک هم بدهد باعث می‌شود که مخاطبان خودش به آن سایت مراجعه کنند. اینکار به سایت مقصد هم اعتبار می‌بخشد و هم اعتماد.

تاثیر پست مهمان بر سئو سایت

اما، تاثیر آن بر سئو سایت چیست؟

سوالی که در این مبحث خیلی مهم است تاثیر پست مهمان بر سئو سایت می‌باشد. اگر واقعا هدف شما ارتقاء رتبه سئو و ایجاد اعتبار برای دامنه سایتتان است، پس باید حتما به ایجاد پست مهمان با ارزش اهمیت دهید. گوگل به کیفیت محتوایی که سایت میزبان به آن لینک داده است، اهمیت می‌دهد؛ پس محتوای وبلاگ شما باید مرتبط و جالب باشد.

ایجاد بک لینک یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر سئوی سایت شماست ولی در صورتی این لینک‌ها موثر خواهند بود که واقعی و ارزشمند باشند. همچنین پست مهمان یکی از مناسب‌ترین روش‌های ایجاد بک لینک است که شما می‌توانید با انتشار آن، ترافیک‌های جدید به سایت خود جذب کنید.

باید توجه داشته باشید که گوگل اهمیت ویژه‌ای به بک لینک‌ها می‌دهد؛ البته در صورتی که این لینک‌ها معتبر باشند. بنابراین اگر شما یک محتوای مفید در سایتی معتبر منتشر کنید، علاوه بر تبلیغ سایت خود می‌توانید از طریق لینک‌های ورودی که از سایت مبدا دریافت می‌کنید، ارزش سایت خود را هم افزایش دهید.

البته از آنجایی که پست های مهمان هم بی عیب و نقص نیستند، ممکن است برخی از وب‌سایت‌ها نگران تاثیرات منفی آن باشد و بخواهند بدانند که آیا پست مهمان به سئو سایتشان لطمه می‌زند یا خیر؟ اگر می‌خواهید با شما رو راست باشیم، پیشنهاد می‌شود در صورتی که قصد شما صرفا ایجاد لینک با محتوای بی کیفیت و استفاده از مزایای سئوی خود پست است، این کار را نکنید؛ چون این نوع پست‌ها هیچ تاثیر مثبتی بر سئو سایت شما ندارد. بهترین راهکار برای افزایش رتبه سایت شما، ارائه یک پست مهمان با محتوای واقعی، مفید و آموزنده است.

چگونه پست مهمان بنویسیم و منتشر کنیم؟

تا این قسمت از مقاله درباره‌ پست مهمان و اهمیت آن صحبت کردیم. حالا باید ببینیم که چطور می‌توانیم یک محتوای مهمان بنویسیم. برای نوشتن پست مهمان چه نکاتی باید رعایت شود؟

چگونه پست مهمان بنویسیم؟

در موارد زیر، نکات لازم برای نوشتن یک وبلاگ مهمان توضیح داده شده است:

  1. مخاطب اصلی خود را تعیین کنید.
  2. جنس پست خود را با ماهیت سایت میزبان متناسب کنید.
  3. برای نوشتن پست مهمان از نویسندگان معتبر استفاده کنید.
  4. با صاحبان وب‌سایت‌های معتبر ارتباط داشته باشید.
  5. برای درخواست انتشار محتوای مهمان ایمیل ارسال کنید.
  6. در سایت میزبان محتوای با کیفیت انتشار دهید.
  7. از بک لینک‌ها به‌طور معقول استفاده کنید.

بعد از نوشتن پست مهمان نوبت به انتشار آن می‌رسد. قبل از انتشار، سعی کنید لیستی از اسامی سایت‌هایی که می‌خواهید پست شما در سایت آن‌ها منتشر شود، تهیه کنید. توجه داشته باشید که این سایت‌ها باید معتبر باشند و از سایت‌ شما رتبه‌ی بیشتری داشته باشند. سپس تحقیق کنید که آیا این وب‌سایت‌ها حاضر هستند که پست شما را انتشار دهند یا خیر.

جمع‌بندی؛ با پست مهمان، رایگان مخاطب جذب کن!

هدف اصلی هر سایتی، افزایش رتبه‌ی سایت خود است که بک لینک‌گیری یکی از بهترین راه‌های افزایش آن است. برای ایجاد بک لینک روش‌های زیادی وجود دارد که پست مهمان یکی از این روش‌هاست. همانطور که داخل مقاله هم به‌طور کامل توضیح داده شد، پست مهمان باید در سایت‌های معتبر منتشر شود. همچنین حتما باید به کیفیت این پست‌ها اهمیت دهید و سعی کنید که در متن آن مستقیما به سایت یا برند خود اشاره نکنید. فراموش نشود که هدف اصلی شما از نوشتن پست مهمان، فقط ایجاد بک لینک با ارزش است.

نظر شما در مورد پست مهمان چیست؟ آیا تاثیری بر سئوی سایت دارد؟ آیا برای بهبود وضعیت سئوی سایتتان از این روش استفاده کرده‌اید؟ اگر بله، چقدر موثر بود؟ برای ما در قسمت نظرات از تجربیات یا سوالات خود بنویسید.

سوالات متداول

چگونه برای پست مهمان سایت پیدا کنیم؟

برای پیدا کردن سایت مناسب، بهتر است که به سراغ رقبای خود بروید و بک‌ لینک‌های آن‌ها را بررسی کنید. بفهمید که آن‌ها از چه روشی استفاده می‌کنند و به‌دنبال چه هدفی هستند.

چگونه سایت میزبان را تحلیل کنیم؟

1. نام و عمر دامنه سایت را بررسی کنید. 2. تعداد بک‌ لینک‌های سایت را بررسی کنید. 3. از طریق سایت semrush ترافیک سایت را مشاهده کنید.

چه سایتی را برای انتشار پست مهمان انتخاب کنیم؟

سایت میزبان باید معتبر باشد و به سایت شما مرتبط باشد. همچنین باید رتبه‌بندی بهتری نسبت به سایت شما داشته باشد.

معایب پست مهمان چیست؟

اگر محتوای مهمان شما بیش از حد دارای بک لینک باشد و یا دارای بک لینک‌های با کیفیتی نباشد، برای سایت شما اثر منفی خواهد داشت. همچنین اگر شما برای انتشار وبلاگ خود یک وب‌سایت مناسب انتخاب نکنید و یا موضوع سایت مرتبط با سایت شما نباشد، تاثیر منفی بر سایت شما خواهد داشت.

مزایای پست مهمان چیست؟

پست مهمان به شما کمک می‌کند تا بک لینک‌ رایگان دریافت کنید، بازدید سایتتان را افزایش دهید، اعتبار برندتان را افزایش دهید و مخاطبان بیشتری جذب کنید.