موشن گرافیک به زبان ساده

حتما خیلی از شما اصطلاحاتی مثل انیمیشن، لوگوموشن و موشن گرافیک و عبارت‌هایی شبیه آن به گوشتان خورده، اگر هم نه، بدون اینکه اسمشان را بدانید در فضاهای مختلف اطراف خودتان و در تبلیغات متنوع، نمونه‌هایی از کاربردهای آن‌ها را دیده‌اید. اصطلاح موشن گرافیک Motion Graphics از ترکیب دو کلمه motion و graphics شکل گرفته و به معنی گرافیک متحرک است؛ مجموعه‌ای از المان‌های مختلف گرافیکی مثل وکتورها، نمودارها و تصاویر در حال حرکت.

شاید شما هم وقتی نام موشن گرافیک را می‌شنوید بی‌اختیار به یاد انیمیشن بیفتید، اما یک تفاوت اصلی بین این دو وجود دارد. در انیمیشن، شخصیت‌های مختلفی وجود دارند که هرکدام دیالوگ‌های مجزا دارند؛ اما در موشن گرافیک از این شخصیت‌ها خبری نیست و در آن فقط المان‌های گرافیکی متحرک با یک موسیقی پس‌زمینه و یا صدای یک گوینده همراه می‌شوند.

موشن گرافیک با شکل‌های مختلف در جنبه‌های متنوع به‌کار می‌رود. از انواع مختلف آن می‌توان به تیتراژ فیلم و سریال که از قدیمی‌ترین نوع آن است، اینفومیشین، پرزنتیشن، لوگوهای متحرک، انیمیشن‌های UI و ویدئوهای توضیح‌دهنده اشاره کرد.

موشن گرافیک؛ روشی نوین در تبلیغات

اگر شما هم به تبلیغات و دیجیتال مارکتینگ علاقه دارید، می‌خواهید برند شرکت‌تان روح و شخصیت شناخته‌شده پیدا کند و برای مدت طولانی در ذهن مخاطبان‌تان بماند، بدون شک موشن گرافیک بهترین گزینه برای تبلیغ برند، محصولات و خدمات شما است. این روزها اغلب ویدئوهایی که در یوتیوب و اینستاگرام می‌بینید از انواع مختلف موشن گرافیک هستند.

دنیایی که تصاویر و طرح ها در ذهن مخاطبان ایجاد می‌کنند خیلی گسترده‌تر و تاثیرگذارتر از کلمات است. انتقال مفاهیم هم به‌کمک تصاویر، سریع‌تر از کلمات صورت می‌گیرد. این نوع تبلیغات معمولا با درگیر کردن احساسات مخاطبان باعث جذب بیشتر آن‌ها به برند شما می‌شود و اگر در ساخت آن کمی هم خلاقیت به‌خرج دهید، حتما پیام شما تاثیرگذارتر خواهد بود به نحوی که یادآوری برند شما برای مخاطبان کار چندان سختی نباشد. همه این دلایل باعث تبدیل موشن گرافیک به یک روش بازاریابی تبلیغاتی محبوب بین کسب‌وکارها شده است.

موشن گرافیک؛ هنر خاص به تصویرکشیدن ایده‌های ناب و پیچیده

مراحل ساخت موشن گرافیک

در سال‌های اخیر، کاربرد محتواهای ویدئویی در تبلیغات بسیار گسترده‌تر شده است. ویدئوهایی مثل موشن گرافیک که در انتقال اطلاعات، بسیار تاثیرگذارتر از تبلیغات متنی عمل کرده‌اند و از آگهی‌های تلویزیونی و تیزرهای تبلیغاتی گرفته تا شبکه‌های اجتماعی مختلف به‌چشم می‌خورند. اما چه مراحلی طی می‌شود تا یک موشن گرافیک جذاب و شگفت‌انگیز ساخته شود؟ در ادامه به معرفی مراحل ساخت آن اشاره کرده‌ایم:

  • ایده‌پردازی خلاقانه
  • نوشتن سناریو و طراحی طرح کلی داستان
  • متحرک‌سازی تصاویر و صداگذاری
  • طراحی استوری‌برد
  • تبدیل استوری‌برد به طرح نهایی
  • انیمیت کردن طراحی‌ها
  • تجربه شیرین خلق موشن گرافیک

نرم افزارهای مورد نیاز برای ساخت موشن گرافیک

با گسترش محبوبیت موشن گرافیک در بازاریابی و میزان بالای سوددهی آن، انتخاب بهترین نرم‌افزار برای یادگیری و ساخت موشن گرافیک، به یکی از بزرگترین چالش‌ها برای طراحان تبدیل شده است. از آنجا که تنوع کارهای موشن گرافیک زیاد است، طبیعتا نیاز به استفاده از نرم‌افزارهای مختلف را می‌طلبد. اما در بین همه این نرم‌افزارها شاید بتوان از افترافکت به‌عنوان بهترین و کامل‌ترین نرم‌افزار نام برد. اما باز برای بالا بردن کیفیت کار و ویدئوی تولیدی، استفاده از نرم‌افزاهای دیگر مثل فتوشاپ خالی از لطف نخواهد بود.

نرم افزارهای موردنیاز برای ساخت موشن گرافیک

از نرم‌افزارهای محبوب و کاربردی در مسیر ساخت موشن گرافیک‌های حرفه‌ای می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

Adobe After Effect

یکی از پرکاربردترین و محبوب‌ترین نرم‌افزارهایی است که از سال 1993 بین فعالان حوزه هنر و تبلیغات رواج پیدا کرده است. این ابزار قدرتمند در حوزه‌های مختلف فیلم‌سازی، گیمینگ و تولید جلوه‌های ویژه به‌خصوص در حیطه تبلیغات و برندینگ کاربرد دارد.

Cinema 4D

از این نرم‌افزار به‌عنوان یک مکمل قوی در کنار نرم‌افزار افترافکت یاد می‌شود. از ویژگی‌های مهم این ابزار می‌توان به رابط کاربری موردپسند و کار راحت با پنل آن اشاره کرد. ارتباط Cinema 4D و After Effect از طریق پلاگین‌ها صورت می‌گیرد و ترکیب این دو در کنار هم باعث بالا رفتن کیفیت و تولید یک موشن گرافیک حرفه‌ای می‌شود.

Adobe Premier Pro

این نرم‌افزار بیشتر به‌خاطر توانایی که در تدوین ویدئوها به‌صورت حرفه‌ای دارد شناخته شده است. از آن می‌توان برای ایجاد تغییرات فوق‌العاده زیبا در ترکیبات و اعمال تغییرات صوتی و تصویری و همچنین ویرایش استفاده کرد. Adobe Premier Pro می‌تواند مانند افترافکت برای ساخت موشن گرافیک استفاده شود اما افترافکت قابلیت‌های بیشتری نسبت به آن دارد، بنابراین از پریمیرپرو بیشتر برای تدوین موشن گرافیک استفاده می‌شود.

Adobe Photoshop

فوتوشاپ و یادگیری آن به‌صورت کامل، یکی از پیش‌نیازهای آموزش افترافکت است. هر تصویری که در آن تغییری ایجاد شده باشد، قطعا به‌وسیله فوتوشاپ بوده است.

Adobe Illustrator

الاستریتور را می‌توان یک نرم‌افزار پیشرفته دانست که دارای ابزارهای قدرتمند برای طراحی وکتور گرافیکی، تایپوگرافی و همچنین ساخت موشن گرافیک است.

دنیای خلاق و پویای گرافیک این را ایجاب می‌کند تا طراحان مختلف با استفاده از ابزارهای گوناگون دست به خلق موشن گرافیک‌های متنوع و جذاب بزنند و مخاطب را محو تماشای محتوای خود کنند. بنابراین هرکدام از نرم‌افزارهای بالا می‌تواند در جای خود بسیار کمک‌کننده باشد.

پیشنهاد ما برای شما این است که اگر بخواهید برنامه خود برای آموزش موشن گرافیک را پی‌ریزی کنید، بهتر است اول با سه نرم‌افزار کاربردی After Effect، Adobe Illustrator و Photoshop کار خودتان را شروع کنید و در مرحله پیشرفته‌تر به سراغ Adobe Premiere Pro بروید. اما اگر هدف شما خلق موشن گرافیک‌های حرفه‌ای با جلوه‌های بصری جذاب است قطعا یادگیری و استفاده از نرم‌افزارهای سه‌بعدی مثل Cinema 4D، Maya و Nuke را به شما توصیه می‌کنیم.

در ادمه شما را با یکی از پرکاربردترین نرم‌افزارهایی که ساخت موشن گرافیک، بدون آن امکان‌پذیر نیست بیشتر آشنا کردیم.

آموزش موشن گرافیک در افترافکت

افترافکت با اختلاف زیاد، مهم‌ترین نرم‌افزاری است که برای ساخت موشن گرافیک استفاده می‌شود. به‌طوری‌که حتی اگر از تازه‌کارهای این حوزه هم بپرسید قطعا خواهند گفت که افترافکت کامل‌ترین برنامه‌ای است که برای یادگیری موشن گرافیک می‌شناسند. افترافکت بر پایه لایه‌ها کار می‌کند و یک نرم‌افزار 2.5 D است که شما می‌توانید طرح‌های دوبعدی خود را که قبلا در فوتوشاپ و ایلاستریتور ساخته‌اید به این نرم‌افزار منتقل و سپس متحرک‌سازی در آن را شروع کنید.

افترافکت با قابلیت‌های شگفت‌انگیزی که دارد در سال‌های اخیر توانسته گوی سبقت را از سایر رقبا بدزدد. از ویژگی‌های جالب این نرم‌افزار می‌توان به سازگاری آن با سایر نرم‌افزارها مثل فتوشاپ اشاره کرد. در واقع شما می‌توانید به‌کمک فوتوشاپ تصاویر دوبعدی را ساخته و از افترافکت برای اصلاح حرکت‌ها، بهبود کیفیت و افزایش گیرایی تصاویر، تغییر اندازه و جهت تصاویر و متحرک‌سازی آن استفاده کنید و بر جذابیت‌های ظاهری آن بیفزایید.

یکی دیگر از قابلیت‌های این نرم‌افزار، امکان اضافه کردن پلاگین‌های کاربردی متنوع مثل پلاگین فیلتر اینستاگرام در آن است. این قابلیت به شما این امکان را خواهد داد تا افکت‌های مختلف را از اینستاگرام انتخاب و بر روی ویدئوهای خود در افترافکت اعمال کنید.

از جمله امکاناتی که در نرم‌افزار افترافکت موجود است می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ساخت و شبیه‌سازی افکت
  • انیمیت کردن متن
  • ساخت اینترو برای لوگو
  • ساخت اسلایدشو
  • ساخت ویدئوهای آموزشی و توضیحی
  • ساخت تایپوگرافی متحرک
  • حذف آبجکت‌های موردنظر در تصویر
  • جلوه‌های ویژه بصری

آموزش موشن گرافیک با گوشی

آموزش ساخت موشن گرافیک با گوشی

اگر برای ساخت موشن گرافیک، به کامپیوتر یا نرم‌افزارهای پیشرفته مثل افترافکت دسترسی ندارید، به‌راحتی می‌توانید با یک گوشی در کم‌ترین زمان این کار را انجام دهید. فقط کافی است با نرم‌افزارهایی که برای ساخت موشن گرافیک به آن‌ها نیاز دارید، آشنایی داشته باشید. در ادامه به معرفی چند مورد از این اپلیکیشن‌های کاربردی پرداخته‌ایم:

Kine Master

یک برنامه با امکانات جذاب است که می‌توانید از آن برای ادیت انواع ویدئوها استفاده کنید. این برنامه در عین سادگی، علاوه بر ایجاد امکان ویرایش فریم به فریم ویدئو، افکت‌ها و تم‌های جذابی را هم در اختیار کاربران قرار می‌دهد تا بتوانند به‌صورت کاملا رایگان از آن برای ساخت انواع موشن‌گرافیک در گوشی استفاده کنند.

FlipaClip

یک برنامه نسبتا جدید که هم در سیستم عامل ios و هم در اندروید قابل اجرا است. این برنامه گزینه مناسبی برای ساخت انیمیشن کارتونی و ویدئوهای خلاقانه است. شما می‌‌توانید با استفاده از overlay grid افکت‌های مختلف به ویدئوی خود بدهید. امکان ویرایش فریم به فریم در این برنامه هم برای شما مهیا است.

Animation Creator Hd Free

یک برنامه کاربردی کاربرپسند است که امکان ایجاد طرح‌های گرافیکی با گوشی را به شما می‌دهد. این برنامه، نوار ابزار متنوعی دارد که تعداد انتخاب شما را برای ایجاد طرح‌های متحرک گرافیکی افزایش می‌دهد. این برنامه قابلیت ادیت فیلم را هم دارد و می‌توان از آن هم در گوشی‌های آیفون و هم اندروید استفاده کرد.

 Power Director

یکی از اپلیکیشن‌های معروف که قابلیت اجرا در سیستم‌های اندروید و ios را دارد. با این برنامه می‌توانید انواع فایل صوتی، تصویری و افکت‌های جذاب را به ویدئوی خود اضافه کنید. کار با این اپلیکیشن در عین ساده بودن بسیار جذاب و لذت‌بخش است.

 Alight Motion Pro

این برنامه، به‌عنوان اولین برنامه ساخت موشن‌گرافیک به‌شمار می‌آید که قابلیت‌های مهمی مانند امکان ایجاد لایه‌های چندگانه گرافیکی، ویدئویی و صوتی، روان کردن سرعت حرکت انیمیشن، پشتیبانی از وکتور و بیت‌مپ و همچنین ارائه افکت‌های رنگ خاص و گرادیانت را دارد که برای ساخت یک موشن‌گرافیک حرفه‌ای موردنیاز است.

8 مهارت مهم برای تبدیل شدن به یک موشن‌گرافیست حرفه‌ای

طراحان موشن‌گرافیک که از آنها به‌عنوان موشن‌گرافیست‌ها هم نام برده می‌شود، معمولا افراد خلاق و خوش‌ذوقی هستند که استعدادهای هنری خود را با توانایی‌های فنی ترکیب و باعث خلق آثار جذاب و منحصربه‌فرد می‌شوند. یک موشن‌گرافیست حرفه‌ای درواقع همان هنرمند دیجیتال است که باید مهارت‌های زیر را داشته باشد تا بتواند آثار خوبی از خود به‌جا بگذارد:

  • توانایی شناخت رنگ‌ها
  • توانایی درک اصول انیمیشن
  • مهارت‌های هنری و طراحی گرافیکی
  • دانش تایپوگرافیکی
  • آشنایی با طراحی‌های سه‌بعدی
  • خلاقیت
  • آشنایی با نرم‌افزارهای موردنیاز
  • داشتن امضای شخصی و سبک مختص به خود

تجربه روش‌های موفق و نوین در بازاریابی با آموزش موشن گرافیک

بازاریابان حرفه‌ای، همیشه به‌دنبال بهترین روش‌ها برای تسخیر بازار و رسیدن به فروش بیشتر هستند. موشن گرافیک، یکی از این روش‌های مدرن و موفق است که توانسته بازار تبلیغات را متحول کند و تاثیر زیادی بر روی مخاطبان هدف کسب‌وکارهای مختلف بگذارد. آشنایی با آموزش موشن گرافیک و مهارت‌هایی که یک موشن گرافیست خلاق باید داشته باشد، می‌تواند شما را در مسیر استفاده از این روش تاثیرگذار و انتخاب فرد مناسب برای سفارش ساخت موشن گرافیک کمک کند.

اگر به دنبال یک مجموعه باتجربه و موفق در زمینه ساخت موشن گرافیک هستید، می‌توانید روی تیم یوتا حساب کنید. فقط کافی است برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول

مراحل ساخت موشن گرافیک چیست؟

مراحل مختلفی برای ساخت یک موشن گرافیک طی می‌شود مانند ایده‌پردازی، نوشتن سناریو، صداگذاری، ساخت استوری‌برد، تبدیل آن به طرح اصلی، انیمیت کردن و در نهایت اتمام ساخت موشن گرافیک.

چه نرم افزارهایی برای ساخت موشن گرافیک به کار گرفته می‌شود؟

نرم‌افزارهای متنوعی برای ساخت موشن گرافیک استفاده می‌شود مانند Adobe After Effect، Adobe Premier Pro، Cinema 4D، Adobe Photoshop، Adobe Illustrator.

نرم‌افزارهای لازم برای ساخت موشن گرافیک در گوشی چیست؟

نرم‌افزارهای Kine Master، FlipaClip، Animation Creator Hd Free، PowerDirector، Alight Motion Pro برای ساخت موشن گرافیک در گوشی به‌کار می‌روند.